Öğrenme güçlüğü ona kitap yazdırdı

Cem Abidin Güner, yaşadığı öğrenme güçlüğünü ''Kendi Yolumda'' adıyla kitap haline getirdi. Yaşadığı zorluklarla her zaman mücadele ettiğini dile getiren Cem'in en büyük hayallerinden biri ise bu kitabının filmleştirilmesi.

ALİ DEMİRTAŞ / ali.demirtas@aksam.com.tr

Cem Abidin Güner, 14 Mayıs 1990'da İstanbul Üsküdar'da, Marmara Üniversitesi Hastanesi'nde doğdu. Şimdiki gibi düşünse hemen doğmak isterdi ama o günlerde niyeti yokmuş ki sezaryenle dünyaya geldi. Bu zoraki doğum ona beklenmedik bir hediye verdi: Öğrenme güçlüğü... Bu hediye onu her zaman zorladı. Kafasının çabuk karışması, önemli şeyleri unutması, el kaslarının zayıf olduğu için yazı yazmakta zorlanması gibi... Ama bilgisayarda güzel yazı yazması onun için çok kıymetli. Hediyenin iyi yönleri ise ne yazık ki yok. Ama kalbinin temizliği, hassas bir yapısının olması, arkadaşlığa çok değer vermesi, kimseyi incitmemesi onun için dünyaya bedel.

CEM, KENDİ YOLUNDA

Dedik ya bilgisayarda yazı yazması onun için çok kıymetli diye. İşte bu kıymetle koca bir kitap yazdı Cem. Öğrenme güçlüğünü ve yaşadığı zorlukları kitap haline getirdi. Adına da "Kendi Yolumda" dedi. Şu anda 33 yaşında bir birey olan Cem'in en büyük hayallerinden biri de bu kitabının filmleştirilmesi. Aynı zamanda yeni kitabı için de hazırlıkları devam ediyor. Kendisiyle konuştuğumuz Cem'in kendi gibi öğrenme güçlüğü çeken insanlara mesajı ise net: "Benim yaşadıklarımı yaşayan insanlar bununla mücadele etsinler."

KİTABIMIN FİLM OLMASINI ÇOK İSTERİM

Kendisiyle konuştuğumuz Cem, duygu ve düşüncelerini şöyle ifade ediyor: "Aslen Rizeliyim öğrenme güçlüğü yaşayan bir insanım. Uzun yıllardır beraber çalıştığımız yaşam koçum bana kitap fikrini verdi, ben de o zaman bir arayış içindeydim. Çalışabileceğim bir iş bakıyordum. Bu kitabımda öğrenme güçlüğüm ve yaşadıklarımı anlatıyorum. Yaşadığım zorluklar anaokulundan itibaren başladı. Sınıfa ayak uyduramadım, bunun devamında ilkokulda hem arkadaş ilişkilerimde hem de özellikle matematik dersinde zorluklar çektim. Yön duygumun olmaması bana tek başıma sokağa çıkmamda engel yarattı. Yanımda biri yoksa araçla bir yere gidemiyorum. Basit matematik işlemlerini dahi yapamıyorum. Dikkatim dağınık olduğu için bazı şeyleri çabuk unutabiliyorum. Zorlukların üstesinden bazen geliyorum, bazen gelemiyorum ama mücadeleyi asla bırakmıyorum. Mesela bu kitabımın çıkması bunun bir örneğidir. Benim yaşadıklarımı yaşayan insanlar bununla mücadele etsinler. Öte yandan yeni bir kitap yazmayı çok istiyorum. Ayrıca bir hayat arkadaşım olsun çok istiyorum. İleride kitabımın bir film olmasını hayal ediyorum. Bir de kitabımın herkes tarafından çok okunması beni çok mutlu eder."