'Müzik ve moda sektörüne can simidi olarak döndüm'

Ümit TEMURÇİN

umittemurcin@gmail.com

Ozan Pehlivan’ın müzik aşkını ve alt yapısını kısaca senden dinlemek isteriz?

Müzisyen bir ailenin çocuğu olduğum için aslında bu aşkın içine doğdum. Bu aşk zamanla o kadar çok çoğaldı ki açıkçası bu işin eğitimini almak istedim ve Haliç Üniversitesi Konservatuvarı’ndan mezun oldum. Müzik aslında hem duygu hem matematik. Yeterince hissetmezseniz denklemlerini çözemezsiniz.

GİYDİKLERİMİ HERKES ALABİLİR

Moda dokunuşları ve etkili bir stil müzik piyasasında çok önemli, sen nasıl hazırlanıyorsun?

Dünyadaki yeni trendleri elimden geldiğince takip etmeye çalışıp kendi zevkimle birleştirip uyguluyorum. Avrupa’ya dönüp baktığımızda çok marjinal kombinlere rastlıyoruz. Benim için tarz ama herkesin de rahatlıkla satın alıp giyebileceği tasarımları taşımak bana daha iyi hissettiriyor.

'O İş Bende' klibinde ne tarz bir stil belirlediniz ve şarkının ruhuyla belirlenen tarzın uyumu ne durumda?

Türk Pop Müziği'ndeki sanatçıların genelde giydikleri kombinler çok basmakalıp. Herkes birbirine benziyor. Bir tasarımcının hazırladığı kreasyonu bütün herkesin üstünde görmek bana uymuyor. Bu nedenle bu klipte daha doğal hayatın içinden herkesin kolaylıkla satın alabileceği ama görseli kuvvetli ürünler tercih ettim.

O Ses Türkiye öncesi ve sonrası çalışmalar nasıl gidiyor?

O Ses Türkiye benim için çok önemli bir deneyimdi. Asıl olan sonrasını getirebilmekti. Bu süreçte iki single çalışması ve sayısını hatırlamadığım kadar çok sahne ve konserler yaptık. Yeni teklim 'O İş Bende' ile bu grafiği daha üst seviyelere taşıyacağım.

GÜLŞEN'İN TARZI BAŞARILI

Dünyadan veya ülkemizden imajını her seferinde başarılı bulduğun isimler kimlerdir?

David ve Victoria Beckham bence bu konuda çok başarılı iki isim hem spor hem de tarz olmayı başarıyorlar. Ülkemizde de bayanlarda Gülşen’in başarılı bir tarzı var. Erkekler de ise Ali Koç ve Saadettin Saran’ın tarzlarını beğeniyorum.

Gardırobumda olmazsa olmaz dediğin kıyafetlerin nelerdir?

Ben günlük hayatımda spor giyinmeyi seviyorum. Eşofman, sweatshirt, tişört yazın şort vazgeçilmezlerim. 

Seni etkileyecek bir kadının stili nasıl olmalı? 

Spor, sade bir stil içinde kendine güvenen, dekoltesini kontrollü kullanan, doğal tonlarda makyajlı, bayan figürü bana daha çekici geliyor.

SUALTINA GÖMÜLMEYECEĞİM

Klibi izlerken kot üstüne can simitli bir kombin kullanmışsın. Bu tarzı nasıl yarattın sebebi nedir öğrenebilir miyim?

“Müzik piyasasında öncülük etmek isteyen çok isim var. Herkesin bomba dediği işleri gördük ve ben tek düze gitmeye çalışan ve iyice grafiği sualtına gömülmeye doğru giden piyasaya bir can simidi olarak geri döndüm.” Aslında bu kombinin çıkış noktası tamda bu düşüncedir.