Müzik listelerini zorlayan genç yetenek: Güneş

Genç ve yetenekli sanatçı Güneş ve UZI'nin ortak çalışması olan “Dua”, HipHop bayrağını en tepeye taşımak için yola çıkan M.O.B Entertainment imzası ile tüm dijital platformlardaki yerini aldı. Güneş, 11 Aralık'ta yayınlanan şarkısı Dua'nın video klibi ile şimdiden müzikseverler tarafından yoğun ilgi gördü.

Yayınlandığı günden bu yana büyük beğeni toplayan “Dua”nın video klibiyle hatrı sayılır bir hayran kitlesine sahip olan Güneş, Türkiye’de RnB-Pop müziğe yepyeni bir sound getirmeyi hedefliyor.

Popüler müzik ve urban sound’ları birleştiren sanatçının başarılı çalışmasına UZI, kendine has tarzı ve yorumuyla etkili bir dokunuş yapıyor. Müzik eleştirmenlerinin de dikkatlerinden kaçmayan şarkı, birçok playlist’te yerini sağlamlaştırdı.

Müziğe genç yaşlardan itibaren ilgi duyan Güneş, 9 yaşından beri şarkı yazıyor.

ONUN ANTİDEPRESANI MÜZİK!

Biyografisindeki şu cümleler genç müzisyenin hayatında seslerin ve notaların ne anlama geldiğini çok etkileyici bir şekilde özetliyor:

“Etrafı çok kalabalıktı ama hep tek başınaydı. Ebeveynleri kendi hayat mücadelesinde oradan oraya savrula dursun, Güneş kaybolmamak için kendi antidepresanını buldu. MÜZİK!

Katıldığı bir şarkı yarışmasında finale kaldıktan sonra gelen teklifler ve içine girdiği havuzun büyüklüğüyle, Güneş tekrar bir sürü insan arasında kaybolmaktan ve kendisini başka birine çevirmelerinden korkuyordu.

Dış dünyadan onu ayıran sihirli bir kapı var sanki, sahne arkasında,set arasında,yemekte her nerede olursa olsun kağıdı kalemi eline aldığı an kapatıyor o kapıyı…Yıllarca “Acaba hayatım bir illüzyon mu?” diye sorguluyor, kendini kandırdığını düşünüyor. Ama bunların üstesinden geleceği gücü yine kendi içinde müziğiyle bulabileceğini ve yıllardır kurduğu hayallerin peşinden her şeyi kucaklayıp gitmesi gerektiğini biliyor.”

M.O.B Entertainment ailesinin yükselen kadın sanatçısı Güneş 2020 yılı için planlanan 4 single çalışmasıyla kariyer basamaklarını adım adım tırmandı. Hala, Yola Koyul, Yüreğimde Taşıyorum ve Kayboldum ile editörler tarafından dikkat çekmeyi başaran Güneş, son çalışması Dua ile Viral listelerde yerini aldı. Türkiye’de RnB-Pop müziğe yepyeni bir sound getirmeyi hedefleyen Güneş, müzikle daha fazla insana ulaşıp, kalplere dokunup, daha fazla değişime sebep olmak istiyor. 2021 yılı için çalışmalarına başlayan genç sanatçı bu yıl sık sık adından söz ettirecek gibi gözüküyor.