Mücadele ederseniz zorlukları yenersiniz

AYSUN YILDIZ GÜNGÖR

aysun.yildiz@aksam.com.tr

Asya, ilk single çalışması “Riya”yı müzikseverlerin beğenisine sundu. Çiçeği burnunda şarkıcıyı yakından tanımak için bir araya geldik. Asya, yeni single çalışması için, “Sevdiğiniz işi yapar ve rüyalarınız için mücadele ederseniz zorlukları yenersiniz...” diyor. 

Asya öncelikle seni tanıyalım... 

Tabii, Kosova’da doğup büyüdüm henüz 25 yaşındayım. Meslek Yüksek Öğretim Müzik Bölümü mezunuyum. Sonrasında lisans yapmaya karar verdim ve eğitimimi gazetecilik üzerine aldım. Ancak daha sonra asıl yapmak istediklerim için kolları sıvadım ve 2 yıl Art of Academy’de oyunculuk eğitimi alıp Türkiye’ye geldim. 

Oyuncu mu olmak istiyordun, müzik nasıl girdi hayatına?

Müzik, hayatımda hep vardı. Bana göre oyuncu olan biri de şan eğitimi almalı, benim oyunculuk dersleri aldığım gibi. Müziğin evrensel bir dil olduğuna inanıyorum. Sanat ve müzik herkese ulaşabildiğiniz, insanlarla iletişim kurabildiğiniz en güzel dil. Örneğin ben çok iyi Türkçe konuşamıyorum belki ama şarkımla birçok insana ulaşabildim. Hayatımda müzik olmasaydı kalbim de var olmazdı…

Kosova’da şarkın nasıl tepki aldı? 

Kosova halkı çok şaşırdı. Türkçe’yi kusursuz okumam ve aksanımın iyi oluşu oldukça ilgilerini çekti. Bu anlamda hep olumlu tepkiler aldım. Buradan onların desteklerine de çok teşekkür ediyorum. 

ŞARKIMI ÇOK SEVİYORUM

Gelelim seni bizle buluşturan şarkın ‘Riya’ ya… Şarkının hikâyesini anlatır mısın?

Riya’yı bulana kadar çok uzun bir araştırma yaptım. Şarkımı ilk okuduğumda çok sevdim çünkü sözleri ve temposundan çok etkilendim. Şarkının sözleri zor olsa da ritmine inandım. 

Klip çekimin nasıl geçti? 

Sabahın erken saatlerinden gece yarasına kadar defalarca şarkımı söyledim. Hiç yorulmadım, sıkılmadım. Zaten tecrübeli ve çok profesyonel bir ekiple çalıştım, birbirimize güzel uyum sağladık. Ortaya da mükemmel proje çıktı. Benim için çok iyi bir tecrübe oldu. Zor ama zevkliydi dolayısıyla benim için çok önemliydi. Riya benim ilk çocuğum ve artık doğdu. 

Galatasaray taraftarları Riya’yı aynı anda seslendirdiler o anda ne hissettin?

Tek kelimeyle inanılmaz, harikaydı! O coşkuyla ortak olmak paha biçilmez bir duygu tabii… Düşünün şarkınız çıkalı çok az zaman geçmiş ve binlerce kişinin önündü çalınıyor… Türkiye’de ilk konserimi verdiğimi düşünüyorum (gülüyor)… 45 binden fazla taraftar Riya’yı hem dinledi hem söyledi. Anlatamayacağım kadar mutlu oldum tarifi yok. Buradan Galatasaray ailesine tekrar teşekkür ederim. 

Yeni bir ismin sektör de var olması zor mu sence zorluklarını yaşıyor musun?

Yürüdüğünüz her yolda karşınıza engeller çıkacaktır elbette. Ancak yaptığınız işe inanırsanız, sevdiğiniz işi yaparsanız ve rüyalarınız için mücadele ederseniz zorlukları yenersiniz. Kolay değil böyle büyük ve güçlü bir sektörde tutunabilmek... Fakat ben her şeyi göze alıp bilerek geldim İstanbul’a…

5 YIL SONRA SANATIMLA TANINMAK İSTERİM

Türkiye’de en beğendiğin sanatçı kim?

Tarkan’ın şarkılarını ve stilini seviyorum. 

5 yıl sonra Asya nerede olacak?

5 yıl sonra Türkiye’de sanatıyla takdir gören bir kişi olarak herkesin beni tanımasını isterim. Müziğiyle, oyunculuğuyla var olan biri olmak isterim. Ve bu ülkenin tanıtımına katkıda bulunacak iyi işler yapan bir sanatçı…