Mottom ‘Ne kadar az o kadar zamansız’

AYSUN YILDIZ GÜNGÖR
aysun.yildiz@aksam.com.tr

Son zamanlarda adını sıkça duyduğumuz moda tasarımcılarından Gamze Saraçoğlu, Mudo İlkbahar/Yaz koleksiyonuyla beklentileri fazlasıyla karşılayacak gibi görünüyor. Saraçoğlu’yla atölyesinde bir araya geldik. 

Yeni koleksiyonunu, Mudo işbirliğini ve daha pek çok şeyi konuştuk.

Bu yaz sezonunda Mudo’da büyük değişimler söz konusu. Markayla bir araya gelme hikâyenizi anlatır mısınız?

Mudo, eskiden beri hayran olduğum bir marka. Mudo’nun sektördeki saygınlığı, yenilikçi olması beni her zaman çok etkilemiştir. Böyle bir markaya kreatif direktör olmak benim için büyük mutluluk. Bu sezon Mudo’da  kreatif direktör olarak ikinci sezonumuz. Geçtiğimiz sezon çok büyük bir değişim başlattık. Fakat kabul etmem gerekir ki oldukça zor bir görev. Aldığım sorumluluğu en doğru şekilde yerine getirmek için harika bir ekiple çalışıyoruz. Benim için en keyiflisi harika insanlarla beraber çalışıyor olmak ve bana duyulan güveni her anlamda hissetmek. İlk sezonumuzda elde ettiğimiz başarısı da bizim için büyük mutluluk oldu.

Yarattığınız değişimler, çok sevildi. Peki, bu yaz neler göreceğiz, nasıl bir koleksiyon hazırladınız?

Evet, çok iyi tepkiler ve geri dönüşler aldık. Yeni sezonda da heyecanımız devam ediyor. Mudo Collection Kadın İlkbahar Yaz 2016 için beş farklı hikayeyle, şehirli kadınlara hitap eden bir koleksiyon hazırladık. Hikâyeleri oluştururken farklı çıkış noktalarımız oldu. Her hikâye kendine ait renk skalası, formları, silüetleri ve kumaşlarıyla kendi içinde bir anlatım sergileyecek şekilde kurgulandı. Mudo yeni sezonda genel olarak ketenler ve doğal kumaşlardan oluşan toplam 650 parçalık çarpıcı ve güçlü bir koleksiyonla karşımıza çıkıyor. Koleksiyonun genelinde günlük ama şık looklar var. Mudo Collection İlkbahar-Yaz Koleksiyonu, hayatı doyasıya yaşayan şehirli kadının her saatine eşlik edebilecek parçalardan oluşuyor.

Markayla hemen hemen herkesin dolabında tasarımlarınız giriyor. Bu size ne hissettiriyor?

Mudo koleksiyonları daha dinamik, genç ve büyük bir koleksiyon. Büyük kitlelere hitap ediyor. Bu da beni çok mutlu ediyor. Geniş bir koleksiyon hazırlamak ve satışa yönelik kreatif bir koleksiyon hazırlamak hem çok heyecanlı hem de oldukça zor.

Hangi renk tonları öne çıkıyor?

Koleksiyonda geniş bir renk skalası var. Naturel tonlardan, koyu renklere kadar uzanan bir skala. En öne çıkan renkler gökmavisi, kızıl, indigo tonları. 

OLMAZSA OLMAZLAR

Bu yazın olmazsa olmaz parçaları neler olacak?

Bu sezon koleksiyonun bir bölümünde 70’lerin etkisi var. Hem renk hem de stil olarak bu trend doğrultusunda hazırladığımız düşük omuzlu elbise ve üstleri seviyorum. Yaz için özel hazırlanan Riviera hikâyemizdeki vual gömlekler ve kaftanları yaz boyunca üzerimden çıkarmayı düşünmüyorum.

Tasarımlarınızı üretirken nelerden ilham alıyorsunuz?

İnsan hikâyeleri beni her zaman etkiliyor. Farklı disiplinlerden etkileniyorum. Heykel, sinema, edebiyat ve doğa benim ilham kaynaklarım.

Yeni genç modacılar hakkında ne düşünüyorsunu?

Sektöre yeni giren yeni yetenekleri hayranlıkla izliyorum. Her sektöre giren tasarımcıyı takip edemiyorum ama yetenekli olanları oldukça takdir ediyorum. Sektörün genç, dinamik ve yetenekli gençlere her zaman ihtiyacı var.

Türk kadınının doğru giyindiğini düşünüyor musunuz?

Aslında Türk kadınının dünya modasını iyi takip ettiğini düşünüyorum. Geçmiş dönemlere göre çok olumlu bir ilerleme var.

Tarzınızı ve koleksiyonlarınızı birkaç kelimeyle nasıl özetlersiniz?

Benim mottom ‘Ne kadar az o kadar zamansız’. Sade, yalın, modern tasarımları tercih ediyorum genelde.

Sizin gardırobunuzda olmazsa olmazlarınız nelerdir?

Tam bir gömlek insanıyım. Maskülen bir tarzım var. Gömlek, blazer ceket ve jean benim üniformam.

Biraz da sizden bahsetsek nasıl biridir Gamze Saraçoğlu?

Sanırım en zor soru bu. İnsanin kendinden bahsetmesi zor. Genelde pozitifimdir.Hayatimdaki en zor dönemlerde bile bu yapım bana hep yol gösterici oldu. Hayatımın, hayatımdakilerin kıymetini bilirim. Çok şanslıyım hayatımda çok güzel insanlar var. ama yinede yalnızlığıma düşkünümdür. İş hayatımda disiplinli, çalışkandır. Genelde iş hayatımda ve özel hayatımda ne istedigimi bilirim. Hayatmı planlayarak yaşarım, hedeflerim ve hayallerime ulaşmak için çok çalışırım. Bu süreçtende keyif almak için elimden geleni yaparım.