Mont ve kabanlar ile sıcak ve stil dolu bir kış…

Eskiye nazaran çok sert bir kış geçirmiyoruz. Ancak önümüzdeki günlerin ne getireceği bilinmez. O halde eğlenceli renkleri, kumaşları, dokuları ve aksesuarları ile ön plana çıkan mont ve kaban trendlere gelin birlikte göz atmaya ne dersiniz?

ÜMİT TEMURÇİN / umittemurcin@gmail.com

Her kış olduğu gibi dışarı çıkarken en yakın arkadaşımız hiç şüphesiz palto, mont ve kabanlarımızdır. Bu tarz kült parçalar hem doğa şartlarına karşı bizi sıcak tutarken, aynı zamanda sokak stilimizi tamamlayan en etkili parçalar.

Markaların koleksiyonlarında gördüğüm modellerin her yeni silüeti ve detayı oldukça şık. 2022'ye girdiğimiz şu kış günlerinde outdoor dediğimiz dış giyim beni gerçekten heyecanlandırıyor. Eğlenceli renkleri, kumaşları, dokuları ve aksesuarları ile ön plana çıkan trendlere gelin birlikte göz atalım.

STİL NOTLARI VE ÖN PLANA ÇIKAN MODELLER

* Kadınlar için şık ve orijinal şişme montlardan daha pratik ve rahat dış giyim, belki de bulunamıyor. Yeni sezonda sunulan modaya uygun balon ceketler 2021-2022, kış mevsiminde bile zarif ve sofistike görünmenizi sağlıyor. Günlük kullanım için güzel şişme ceketler, bedene oturan silüetler, maxi büyük boy şişme ceketler, şişme yelek ve sıra dışı kollu orijinal şişme ceketler ile kendini gösteriyor.

* Shearling yani yünlü montlar bir süredir yüzeyin altında köpürüyor. Ancak görünüşe göre bu trend sonunda zirveye ulaştı. Kumaş veya astarlı paltolar yerine, bu sezonun en sıcak dış giyiminde bir numara.

* Bir kışlık mont seçimi söz konusu olduğunda, paltolar her zaman güvenilirdir. Zamansız, evet ama sıkıcı mı oluyor? Belki bu biraz sert olabilir - her şeye rağmen ekoseli paltolarımızı giymeyi seviyoruz - ama işleri biraz değiştirmek istiyorsanız, dikkatinizi balıksırtına çevirin.

* İçinizdeki yıldızı ortaya çıkarma zamanı geldi çünkü tüylü yakalı ve manşetli süetler bu kış ciddi bir etki yaratıyor. Açık tenli iseniz acı kahve ama tüyleri açık tonlarda modelleri, koyu tenli iseniz canlı sarı ve yeşil gibi renkleri tercih edebilirsiniz.

* Belki The Matrix'in son versiyonunun vizyona girmesi ile ilgili bir şey. Ancak bana kalırsa deri ceketin geri dönüşünün en önemli nedeni sadece çok şık olmaları. Çok sayıda siyah seçenek olsa da şu anda moda çevrelerinde trend olan maxi boy ve açık ton alternatiflerine göz atın derim.

* Kışlık montunuzunla birlikte hangi atkıyı kullanacağınıza karar vermek sizi strese sokar mı? Eğer öyleyse, o zaman bu sizin için bir trende dikkatinizi çekmek isterim. Ürünün yaka kısımda, tasarıma en uygun atkısı ile birlikte ikisi bir arada olarak stilize edilen modeller karşımızda.

* Sahte kürk görünümlü ceket ve kabanlar, desenleri ve aykırı renk alternatifleri ile yüksek moda algısını sevenleri, bu sezonda şımartıyor. Üç, dört farklı rengin bir arada kullanıldığı ve dokunduğunuzda gerçeğinden hiç farkı olmayan tasarımlar, bence tam feminen kadınlara göre.

* Kış denildiğinde ilk akla gelen hiç şüphesiz trikolardır. Bu özel ürünün kalın işlemeli dış giyime göre geniş kalıplı işlenen modelleri soğuk günlerde samimi bir duygu ile içinizi ısıtacaktır.