Modanın ve doğanın trend rengi turuncu

ÜMİT TEMURÇİN

umittemurcin@gmail.com

İlkbahar koleksiyonlarının adım adım sunulduğu bu haftalarda, havaların da ısınmasıyla birlikte hem doğa hem de moda dünyası oldukça renkleniyor. Bu yılın en sıcak moda renklerinden birisi ne olacak derseniz, size favorimin turuncu olduğunu rahatlıkla söyleyebilirim. Siz de bu yaz turuncuya şans vermeye ne dersiniz?

Her zaman renklerin gücünden bahsederim ve taşıdıkları hisleri çok önemserim. Baskın ve canlı renkleri en yoğun şekilde kullandığımız dönemin, ilkbahar ve yaz olduğunu düşünürsek, renginizi şimdiden belirlemek önemli. Eğer turuncu rengi seviyorsanız ve gardırobunuzda turuncu parçalar varsa şanslı bir sezon geçireceksiniz. Turuncu renk çok canlı olduğu için kullanmaktan kaçınabilirsiniz ancak bir kere denediğinizde rengin sıcaklığı sizi ısıtacak ve enerjinizi değiştirecektir. Bu baskın rengi nasıl kullanabilirim diye düşünüyorsanız, size birkaç önerim olacak.

ELBİSELERDE TURUNCU

Turuncu iddialı bir renk olduğu için kombinlenmesi oldukça zordur ancak dökümlü ve hareketli elbiselerde turuncuyu tek renk olarak kullanmak işinizi kolaylaştırabilir. Özellikle tülden volanlı elbise modellerinde turuncuyu tercih etmeniz, modaya uygun ve göz alıcı bir şekilde görünmenizi sağlayacaktır.

EN UYUMLU PARTNER

Eğer gardırobunuzda turuncu bir parçanız varsa ve ona uygun bir partner bulamıyorsanız, risk almamak adına beyaz ve turuncuyu birlikte kullanarak mükemmel bir uyum sağlayabilirsiniz. Turuncu ve beyaz kullanımını örneklemem gerekirse;

- Oversize turuncu bir bluzla beyaz bir tül etek,

- Beyaz pantolon üzerine turuncu ipek gömlek,

- Beyaz blazer ceketle bol kesim turuncu keten bir pantolonu beraber kullanarak hem bu yılın renk trendini yakalamak hem de canlı bir kombin yapmak çok da zor değil.

MODAYI AKSESUARINIZDA YAKALAYIN

İlkbahar-Yaz modasının canlılığına rağmen yine de koyu renklerden vazgeçemiyorsanız, aksesuarlarınızda turuncuyu tercih edebilirsiniz. Aksesuar alternatiflerinizde ise önceliği çanta ve ayakkabıda sonra da takılarda kullanmak koyu renk tercih edenler için yılın moda rengine bir gönderme niteliğinde olacaktır.

TURUNCUNUN ETKİLERİ

- Pozitif hissetmenizi ve karşınızdakilere güzel bir enerji yaymanızı sağlar.

- Klasik parçalarla kombinlediğinizde sofistike bir şıklık elde edebilirsiniz.

- Dikkat çekici özelliğiyle bulunduğunuz ortamda fark edilmenizi kolaylaştırır.

- Doğanın içindeki etkin canlı renklerden biri olduğu için insanlar üzerinde sıcak bir etkisi vardır.

5. ULUSLARARASI PORTAKAL ÇİÇEĞİ KARNAVALI

Türkiye’nin ilk karnavalı olan Portakal Çiçeği Karnavalı her yıl nisan ayının ilk haftası Adana’da düzenleniyor. Karnaval, portakal bahçelerindeki ağaçlardan yayılan büyülü kokunun tüm şehri sarmasıyla birlikte, Adana’nın cadde ve sokaklarında eğlenceli etkinliklerle kültürel ve sanatsal aktivitelerin yapıldığı bir platforma dönüşüyor. Bir Adanalı olarak ben de karnaval kapsamında gerçekleştirilen “Kostüm Tasarım Yarışması”nın moda koordinatörlüğünü yapıyorum. Bu yıl, geniş çaplı duyurular sonrası Türkiye’nin dört bir yanından yüzlerce başvuru almak bizi çok mutlu etti. Karnaval kapsamında modayı, kültür ve sanatla buluşturmak ve genç tasarımcılara yol açmak, fırsatlar sunmak adına çok güzel bir projeye önderlik ettiğimizi düşünüyorum. Her yıl “Kostüm Tasarım” çıtasını bir üst seviyeye taşımak adına bize destek olan karnavalımızın fikir babası Ali Haydar Bozkurt ve Portakal Çiçeği Karnavalı Komite Başkanı İlhami Günsel’e katkılarından dolayı teşekkür ederiz. Bu yıl üçüncüsünü düzenlediğimiz Kostüm Tasarım Yarışması’nın teması “Fütürizm”di. Dereceye giren tasarımcı arkadaşlarımıza eğitim ve iş olanakları sunarak başarılarını taçlandırıyoruz.

ÖNEMLİ İSİMLERDEN DESTEK

Yarışmada başkanlığını yaptığım jüride yer alan ve genç tasarımcılara destek veren isimler arasında bu yıl, moda tasarımcıları Çiğdem Akın, Cihan Nacar, Klass Magazin Genel Yayın Yönetmeni Muammer Kapucuoğlu, fenomen moda blog yazarı Duygu Genç Şenyürek, Kimtex CEO’su Tanzer Gözek, Marka Danışmanı Nazi Sezgek ve Çukurova Üniversitesi Tekstil ve Moda Tasarım Bölümü Başkanı Doç. Dr. Engin Alpat gibi değerli isimler yer alıyor. 

İLK 10 FİNALİST

Türkiye’nin çeşitli illerinden yapılan yüzlerce başvuru arasından ilk 10’a kalmayı başaran genç yeteneklerin isimlerini sizlerle paylaşmaktan da mutluluk duyuyorum. Bu isimler; Büşra Bayram (Bursa), Cemre Yiğit Şahin (Mersin), Esra Hilal Nur Bulut (Ordu), Ezgi Gülmen (İstanbul), Gül Pırlak (Mersin), Kübra Sincan (Adana), Merve Derya (Adana), Oğuz Şahin (İstanbul), Seda Sibel Eroğuz (İstanbul), Tuğçe Yıldırım (İstanbul)… Siz bu yazıyı okuduğunuzda, Adana Hilton Oteli’nde, 7 Nisan akşamı gerçekleşen gala gecesinde, ilk 10’a kalan tasarımlar özel bir defileyle davetlilerin beğenisine sunulmuş ve yarışmanın kazananlarına ödülleri verilmiş olacak. Ancak ben yazımı erken teslim ettiğim için yarışmada dereceye giren ilk 3 ismi gelecek sizlerle haftaya paylaşacağım.