Modanın kalbi sokakta atıyor

ÜMİT TEMURÇİN

umittemurcin@gmail.com

Modanın nabzı heyecan veren bir şekilde sokaklarda atıyor. Geçtiğimiz haftalarda art arda gerçekleşen dünya moda haftaları sırasında bunu bir kez daha gördük. Defilelere katılan isimler en az defileler kadar gündem olmayı yine başardı. Nasıl mı? Kimi sade ve minimalist tercihleriyle, kimi ise uçuk stil fikirleri veren davetliler; çapraz ürünleri bir birleriyle kombinlerken birçoğu da kış aylarına inat renklilikleriyle ilgi odağı olmayı başardılar. 

Moda severlerin hızlı tüketimine karşı,  tasarımcı ve markalar ürün çeşitliliği yaratmak adına birçok dönemi ve akımı bir birine karıştırıyorlar. Durum böyle olunca, tüketici mağazalarda çok fazla tasarım ve desenlerle karşılaşıyor. Bir yandan markaların satışı için avantaj olan bu durum diğer yandan moda dünyası için dezavantaj. Ben bu denli birbirine girmiş koleksiyonları pek sevmiyorum. 

Gerek kadınlarda olsun gerekse erkeklerde dış giyimin starı; palto, kaban, mont, ceket gibi ürünler ilk dikkati çeken modeller. Büyük kalıplı puf montlar ikonik bir tavır sergilemesine rağmen çok sevildi ve oldukça tercih ediliyor. Kaşe kabanlar her iki cins için yıllardır vazgeçilmez bir ürün bu nedenle onlarca farklı versiyonu karşımıza çıkıyor. Klasik ve spor parçaları bir arada kullanmak hiç olmadığı kadar trend. Örneklemem gerekirse adidas eşofman takımı kullanan bir kadın üzerine kaşe kaban, doğal saç ve makyaj, kafasında renkli bir bere, elinde marka deri bir çanta ve ayaklarında topuklu şık bir ürün ile tüm gözleri üzerine çekebiliyor.

SOKAK STİLİNE DAİR TÜYOLAR

-Genelde şık ve minimalist tarzlar ya da aykırı kombin yapan kişiler daha çok dikkat çekiyor. l Kış aylarında inat siyah, gri ve kahve tonları yerine enerji saçan renkler tercih edin. l Pahalı ve lüks aksesuarlarla günlük kıyafetleri karıştırmak dikkat çekiyor. 

-Rahatlık ve konforun ön planda olduğu mesajını vermek özensiz şıklık kavramını oldukça destekliyor. l  Özellikle kış aylarında fular, gözlük,  şapka, eldiven gibi aksesuarlar kombinin havasına hava katıyor. 

- Farklı desenleri bir arada kullanmak ortamda rol çalmanıza büyük etki eder.