Modanın kalbi Antalya Fashion Week'te attı

Antalya Fashion Week 7. kez moda severlere kapılarını açtı. Emy Organizasyon & Ajans tarafından düzenlenen AFW 2024'de Türk moda tasarımcıları Çiğdem Akın, Gökhan Yavaş, Haktan Bucke ve Rus tasarımcılar Kristina Kibovskaya, Solangel by Irena Soprano'nun tasarımları sahnedeydi...

ÜMİT TEMURÇİN / umittemurcin@gmail.com

Ülkemizde moda sektörünün en önemli organizasyonlarından biri olan Antalya Fashion Week 7. Kez modaseverleri buluşturdu.

Türk moda tasarımcıları Çiğdem Akın, Gökhan Yavaş, Haktan Bucke ve Rus tasarımcılar Kristina Kibovskaya, Solangel by Irena Soprano'nun tasarımları etkinliğe katılan moda severler tarafından ayakta alkışlandı. AFW'in müzikleri Serhat Erdem tarafından özel olarak hazırlandı. Saç tasarımları Tarık Uludağ ve ekibi, makyaj tasarımları Sevil Bıyık ve ekibi tarafından yapıldı. Gecenin sunuculuğunu ise Merve Akıncı üstlendi. Bu yıl AFW 2024'ün uluslararası marka danışmanlığını ise ben üstlendim.

Organizatör & Koreograf Eda Meltem Yılmaz yedi yıldır şehrin tek ve Türkiye'nin en önemli moda organizasyonlarından olan AFW ile ilgili şunları söyledi; "Tam yedi yıldır şehrimize moda rüzgârları estiren, sektörü canlandıran ve devamlılığını sağlayan bu büyük organizasyona eşim Ehat Lekovic ile birlikte imza atmaktan gurur duyduklarını belirtti.''

AÇILIŞ HAKTAN BUCKE İLE...

AFW 2024'ün açılış defilesini davet ve özel gecelerin tasarımcısı Haktan Bucke yaptı. Birbirinden şık, sade ve abartıdan uzak ama gösterişli tasarımların yer aldığı Haktan Bucke'nin "Siyah-Beyaz" SS24 isimli koleksiyonun oldukça elegant bir stildeydi. İlk günün ikinci defilesi Kristina Kibovskaya'nın Romance koleksiyonu, adeta bir rüya gibiydi. Ünlü şarkıcı Anna Sklyar sesiyle defileye eşlik ederken, Rusya'dan defilede yer almak için gelen 30 Rus çocuk ve genç model podyuma damgasını vurdu. Marka elçisi Angelina Tsikhanovskaya baş manken olarak podyumda yürüdü.

SOLANGEL: MODA DÜNYASINDA

SES GETİREN İŞ BİRLİĞİ

AFW bu yıl Moskova Fashion Week ile çok özel bir işbirliği gerçekleştirdi. Ben de bir moda yazarı olarak bu özel uluslararası işbirliğine imza atmaktan mutluluk duydum. Rusya'nın en başarılı moda tasarımcılarından Irene Soprano 'nun markası Solangel bu sezon AFW'de konuk tasarımcı olarak heyecan yaratan Cruize Collection SS25 koleksiyonu ile AFW'nin ilk gününün kapanış defilesinde moda tutkunlarıyla buluştu. Defileye katılım oldukça büyüktü. Projenin uluslararası marka danışmanı olarak "Bu iş birliği kapsamında önümüzdeki yıl bir Türk tasarımcımız Moskova Fashion Week'de koleksiyonunu sergileyecek" bunu da belirtmek isterim.

BRAND OF H İLE PARLA

Tasarımcı Haktan Bucke'nin yepyeni rüyası Brand Of H ikinci günün açılış defilesinde ilk kez AFW'de görücüye çıktı. Sonbahar/Kış 2025 koleksiyonu "Parla" ikonik detayları zamansız parçalarla birleştirdi. Spor ve çarpıcı bir koleksiyon sunan Brand Of H moda severler tarafından büyük ilgi gördü. Defilenin finalinde sürpriz isimler tiyatro oyuncuları Yunus Günçe ve Işık Selin Günçe podyuma çıktı.

GÖKHAN YAVAŞ İLE SÜRDÜRÜLEBİLİR MODA

Genç ve yetenekli erkek giyim tasarımcılardan "Moda sadece yeni trendler yakalayıp yeni kıyafetler tasarlamak değil, aynı zamanda bir mesaj iletmektir" diyen Gökhan Yavaş 2024 İlkbahar Yaz "RE!" adını taşıyan sürdürülebilir yeni koleksiyonunu sundu. Gökhan Yavaş bu sezonda gelen yoğun talep üzerine ilk kez kadın koleksiyonundan parçalar da sergiledi.

ÇİĞDEM AKIN'IN KELEBEK ETKİSİ

Duayen Moda Tasarımcısı Çiğdem Akın "Butterfly Effect" ismini verdiği ilkbahar /Yaz 2025 koleksiyonunu gala defilesinde sundu. Koleksiyonda öne çıkan beyaz rengin tonlarına ışık veren altın ve gümüş renkler, kadınların gücünü ve özgürlüğünü temsil ediyor. Koleksiyonunda kendi hikâyelerini yazan ve diğer kadınlara ilham veren çağdaş kadını anlatan Çiğdem Akın turizmin başkenti Antalya'da olmaktan mutluluk duyduğunu ifade etti.