Moda tasarımcıları Antalya'dan globale göz kırptı

Antalya'nın tek, ülkemizin ise en büyük moda organizasyonlarından biri olan Antalya Fashion Week bu yıl 6. kez moda severlerle buluştu. 31 Mayıs – 2 Haziran tarihleri arasında gerçekleşen bu moda şölenini bende birebir izlemedim ve oldukça başarılı buldum. İşte baskın desenler, bol aksesuarlı tasarımlardan, sade ve minimal çizgilere, renkli erkek tasarımlarından, gelinlik modellerine dolu dolu bir moda haftasından satır başları...

ÜMİT TEMURÇİN / umittemurcin@gmail.com

Bu dev moda projesi, Emy Organizasyon & Ajans'ın kurucusu ve koreograf Eda Meltem Yılmaz tarafından altı yıldır Hotel Su'da gerçekleşiyor. Bu yıl da Hotel Su tamamen moda haftasına özel olarak dekore edilmişti. Etkinlik, yoğun katılımın olduğu açılış kokteyli ile başladı.

Açılış defilesini İstanbullu başarılı moda tasarımcısı Pınar Kerimoğlu'nun markası Lady Estrella gerçekleştirdi. 40 parçadan oluşan çiçekli ve renkli koleksiyon için Kerimoğlu, aksesuarları ve ayakkabıları özel tasarladığını ve çok emek verdiklerini benimle birebir paylaştı. Antalya, İstanbul ve yurt dışından 30 model tarafından sergilenen tasarımlar etkinliğe katılanlar tarafından ayakta alkışlandı.

Günün ikinci defilesi Rusya'dan özel davetli olarak gelen Kristina Kibovskaya'nın Dreams koleksiyonu idi. Defile adeta bir rüya gibiydi. Ünlü şarkıcı Anna Sklyar sesiyle defileye eşlik ederken, Rusya'dan gelen 25 Rus çocuk ve genç model podyuma ekstra bir pozitif enerji kattı. Anne - çocuk konseptli tasarımların oldukça sevileceğini düşünüyorum. Marka elçisi Abashidze Olivia baş model olarak podyumda yürüdü.

Günün kapanış defilesi ise İstanbullu moda tasarımcısı Haktan Bucke tarafından gerçekleştirildi. Birbirinden şık, trend ve göz alıcı tasarımların yer aldığı Haktan Bucke'nin "Queen Of Queens Kleopatra" isimli koleksiyon, tasarımcının bugüne kadarki en olgun ve etkili koleksiyonuydu diyebilirim.

AFW İKİNCİ GÜN VE TASARIMCILAR

İkinci günün açılış defilesini Ali ve Hüseyin Ulusoy kardeşlerin markası Bros Tailor Made gerçekleştirdi. Erkek modasının dikkat çeken ve trend tasarımlarının yer aldığı koleksiyonu oldukça renkli ve İtalyan tarzında buldum.

Günün ikinci defilesi Dvor Atelier markası ile tasarımcı Ekaterina Harman tarafından sunuldu. Sade, geniş kalıplı, soft renklerin hâkim olduğu zamansız ve sürdürebilir parçalar ile dikkat çeken bir koleksiyon tanıttı. 45 parçadan oluşan koleksiyon için tasarımcı Ekaterina Harman; "Daha temiz ve yeşil bir doğa istiyoruz! Bu anlayış ve bu bakış açısı, sürdürülebilir olan koleksiyonumuzun yaratım sürecinde bana rehberlik etti" dedi. Defile finalinde Belaruslu ünlü model Marta Tsikhanovich podyuma çıktı.

Günün kapanış yani Gala Defilesi'nde ise Nurhan Çınar, 2023 yaz gelinlik koleksiyonu ile 30 model tanıttı. Doğrusu gelinlik modellerine doyduk diyebilirim. Detaylı işçilik ve birbirinden farklı tasarımlarla ön plana çıkan koleksiyon eminim birçok genç gelin adayı tarafından da tek solukta izlenmiştir.

AFW ÜÇÜNCÜ GÜN VE ETKİNLİKLER

AFW kapsamında üçüncü gün moda severleri Antalya Migros AVM'de birbirinden farklı etkinlikler karşıladı. Saat 12.30'da Azerbaycan Asıllı Norveçli tasarımcı Shervin Najafpour ile tişörtünü tasarla atölyesi, konuklara eğlenceli ve keyifli anlar yaşattı.

Atölyenin ardından moderatörlüğünü üstlendiğim özel bir moda söyleşisi düzenlendi. İlgiyle dinlenen söyleşimizde modaya dair yenilikler ve yeni trendler hakkında konuştuk.

Moda tasarımcısı Gökhan Yavaş, Akademisyen Öğr. Gör. Dr. Ebru Dikmen Varol, Dijital içerik üreticisi Ezgi Gizem Özkara, Influencer Gizem Sezer ile de moda sohbetleri gerçekleştirdik.