Moda dünyasının saraylısı

ÜMİT TEMURÇİN

umittemurcin@gmail.com

Barok desenlerin sezon trendleriyle buluşması günlük kıyafetlere dahi asil ve aristokrat bir görüntü kazandırıyor. Siz de bu gösterişli parçaları, sade tamamlayıcı ürünlerle kombinleyerek dikkat çekici ve modern görünebilirsiniz.

Son yıllarda lüks markaların defilelerindem sık sık karşılaştığımız viktoryan parçalar ve barok desenler bu sezon tüm stillerde yorumlanarak moda dünyasını kırmızı halıdan sokak stiline kadar etkisi altına aldı. Doğrusu ben de Rönesans döneminin saray kültürünü ve ihtişamını hep beğenmişimdir. O dönemin kadınlarının ekstra şık ve feminen formlarda olmaları ise favorim olmuştur. Modernize edilen bu döneme ait parçaları ve detayları bu sezon günümüzün

her anında görmemiz oldukça mümkün. Peki, “Viktoryan parçaların genel detayları nelerdir?” diyorsanız, elbiselerin boyun ve kol kısımlarında fırfırlar, bluz ve gömleklerde uzun fiyonklu kurdeleler, ürünlerin üzerine işlenen renkli mücevher görünümlü aksesuarlar bu akımı temsil eden ürünleri kolaylıkla tespit etmenizi sağlayacaktır.

SOKAK MODASINA VALSİ ÖĞRETİYOR

Dolce & Gabbana ‘nın geçen yıllarda yaptığı Milano defilesiyle bu sofistike akımın çok hızlı yayılacağının anlamıştım. Ardından Roberto Cavalli, Versace gibi markaların koleksiyonlarıyla taçlandı. Barok akımının bu sezon sokak modasına, vals öğretmesi gibi yorumladığım bu durumdan oldukça mutluyum. İri, oymalı veya kabartmalı bu desenleri günlük parçalarda sade, gece seçimlerinizde ise dore veya lame alternatifleriyle tercih edebilirsiniz. Dikkat etmeniz gereken nokta gündüz seçimlerinizde sade olan kombininizi parıltılı ve renkli aksesuarlardan yana kullanmanız. Gece ise kumaşı parıltılı ve abartılı olan parçalarla, saç, makyaj ve aksesuarların pasif olmasını öneririm. Viktoryan ve Barok trendine, toplu ve örgülü saç modelleri çok yakıştırdığımı da ayrıca belirtmeliyim. Hanımlar, günlük hayatınızı şık ve pratik kılacak, gardırobunuzda bulundurmanız gereken başlıca barok ürünler; dizüstü etek, pantolon, ceket ve bluzlar... Unutmamanız gereken göz alıcı bir barok ürün kullanıyorsanız diğer kıyafetleri sade tercih etmeniz.

SEZONUN BAROK KRALİÇESİ…

Son yıllarda stil fotoğrafları ve içerikleriyle sosyal medyada büyük bir takipçi kitlesi kazanan blog yazarı Rana Demir bu sezon barok stilini, eklektik stille en iyi harmanlayan kişi ve bu haftaki konuğum...

Rana Demir moda dünyasına girmeye nasıl karar verdi?

Moda blogumu açmadan önce bir TV yapım şirketinde çalışıyordum. Modayla ilgili bir işte daha mutlu olacağımı düşünerek, ‘www.ranademir.co’ adlı blogumu açtım ve böylece moda dünyasına ilk adımımı atmış oldum.

Kaç yıldır blog yazıyor ve içeriğinde neler paylaşıyorsun?

Blogumu 5 yıl önce açtım. Moda ve stil üzerine yazılar yazıyorum, farklı konseptler hazırlayıp editorial ve street >

Gardırobunda bu sezon vazgeçemediğin parçalar?

Kadife elbiseler, diz üstü çizmeler, jakar takımlar, simli trikolar, çiçek deseni ve pijama takımlar.

Başarılı bulduğun global marka veya tasarımcılar kimler?

Maison Martin Margiela, Barbara Bui, Alessandro Michele, Rich Mnisi...

En stil sahibi bulduğun yerli isimler?

Ece Sukan, Ceylan Atınç ve Ahu Yağtu.

Gelecekteki projelerinden söz eder misin?

Gelecekte kendi markamı kurmak istiyorum. Ulaşılabilir şık ürünlerin olduğu, tasarım çizgisiyle ön planda bir marka olmasını arzu ediyorum.

Sezonun gözdelerinden olan Barok trendi ve tasarımları nasıl buluyorsun?

Altın sarısı, siyah ve işlemeler... Asil ve gösterişli! Barok, bu sezon kendime en yakın bulduğum trend. Barok desenli tasarımları giymek, sanatı üzerinde taşımaktır bana göre. Bu anlamda, Roman markası harika bir koleksiyon çıkardı bu sezon ve barok tasarımlı ürünlerimin çoğunu oradan edindim.