Minelli: Kendimi başarılı hissediyorum

Rampampam ve MMM adlı parçalarıyla beğeni toplayan Rumen Sanatçı Minelli, ''Herhangi bir müzik eğitimi almadım. Ama müzik benim için bir tutkuydu, çok çalıştım. Bugün kendimi gerçekten başarılı hissediyorum. Ancak daha gidecek çok yolum var. Küçükken Grammy'i kazanma hayalim vardı. Ama şu anda yok. Sadece bugünün anın tadını çıkarıyorum.''

MERVE YILMAZ ORUÇ / merve.oruc@aksam.com.tr

Rampampam şarkısıyla büyük çıkış yakalayan ve ülkemizde de takip edilmeye başlayan Rumen sanatçısı Minelli son teklisi MMM ile çıkışını sürdürüyor. Türkiye'deki ilk konserini geçtiğimiz günlerde Antalya'da veren sanatçı öncesinde İstanbul'u ziyaret ederek burada çalışmalar gerçekleştirmişti. İstanbul seyahati sırasında müziğini konuşmaya vakit bulduğumuz Minelli, duygusal melodileri yüksek tempolu ritimlerle birleştirmeyi seviyor. Tarzı ile dikkatleri çeken Minelli, müziğin hayatının odak noktasından olduğunu anlatıyor.

BAŞKALARININ DUYUGULARINI DA İFADE EDİYORUM

Müzik yaşamını konuşalım öncelikle... Ne zamandır müzikle uğraşıyorsunuz, eğitiminiz var mı?

Müzik doğduğumdan beri hayatımda. 11 yaşında müziği ciddiye almaya başladım. Herhangi bir müzik eğitimi almadım. Ama müzik benim için bir tutkuydu, çok çalıştım. Önce kuzenimle birlikte kızlardan oluşan bir kız grubu ile şarkı söylemeye başladım. Romanya'da bazı festivallerde sahneler aldık. Daha sonra başka bir kız grubuna dahil oldum. Dört kişiydik. Kadınlarla çalışmak zordur. Bir kara verdim ve yoluma tek başıma devam ettim. Bunun benim kariyerim açısından çok daha iyi olacağını düşündüm ve Minelli projesi böyle başladı. Kendimi ifade edebilmek adına bu kararı verdim. Kendi hissettiklerime, duygularıma odaklandım. Bugün gördüğünüz gibi buradayım.

Müzik size ne ifade ediyor?

Aslında bilmiyorum. Müzik olmadan kendimi düşünemiyorum. Doğduğumdan beri müzik bir şekilde hayatımda. Benim için çok önemli bir oldu. Ben kendimi bu şekilde ifade ediyorum. Hatta başkalarının da hislerini müzik yoluyla ifade ettiğimi düşünüyorum.

Peki siz kendi müzik tarzınızı nasıl ifade edersiniz?

Hassas melodileri yüksek tempolu ritimlerle birleştirmeyi seviyorum. Bu anlamda insanlardan da güzel dönüşler alıyorum. "Üzücü bir şarkı ama dans ettiriyor" diyorlar. Bu çok havalı bence.

Rampampam şarkısı ile daha çok tanındınız sanırım. Bu şarkı neden bu kadar sevildi sizce?

Açıkcası Rampampam ülkem dışında yüksek dinlenme oranlarına sahip ilk şarkım bazen bende düşünüyorum neden bu kadar sevildi diye. Belki de verdiği mesaj sevildi. Bir de Rampampam kısmı çok akılda kalıcı bu da dillere dolanmış olabilir. E tabii hareketli bir dans şarkısı aynı zamanda.

MMM yeni çıkan parçanız...

Bu da bir aşk şarkısı. Rampampam'ın yolundan gidiyor. Bu şarkıdan da güzel dönüşler alıyoruz, mutlu oluyorum. Ama şarkının daha nereye gideceğini ve geleceğini görmek beni heyecanlandırıyor.

BUNDAN SONRA HER YERDEYİM

Kliplerinize baktım genel olarak yüzünüzde ciddi bir ifade var hep... Bunu bilerek mi yapıyorsunuz?

Hem Rampampam da hem de MMM adlı parçada aşk ve ayrılık hakkında konuşuyorum. Durum böyle olunca da mutlu bir ifade takınamıyorum. Beni vurdun ve öldüm diyorum. O yüzden de böyle bir ciddi duruş var orada.

Şarkı sözü yazıyor mu?

Elbette. Kendi bestelerimi yapıyorum. Böylece kendimi daha iyi ifade ediyorum hem de eserlere kendimden bir şey katabilmek çok önemli.

Şu an olduğunuz konumda, "Ben oldum" diyor musunuz?

Kendimi gerçekten başarılı hissediyorum. Çok uzun yıllardır bugünün hayalini kuruyorum ve bunu gerçekleşiyor olması beni mutlu ediyor. Ancak daha gidecek çok yolum var. Küçükken Grammy'i kazanma hayalim vardı. Ama şu anda yok. Sadece bugünün anın tadını çıkarıyorum. İleriye dönük büyük planlarımda yok. Elbette birkaç ay sonrasını düşünüyorum ama bugünden keyif almalıyım.

Yakın zamanda müzikle ilgili ne gibi çalışmalarınız olacak?

Haziran ayında yeni bir tekli çıkaracağım. Ünlü bir DJ ile birlikte çalıştık. Yurt dışı konserlerim olacak. Fransa, Polonya, İspanya, Macaristan gibi ülkelerde... Bundan sonra her yerde olacağım aslında. Müziksevelerin gözü üzerimde olsun. Bir de albüm düşüncesi var. Bu konuyu herkes soruyor. Bir albüm de yapabilirim.

İSTANBUL ÇOK GÜZEL BİR ŞEHİR

Daha önce Türkiye'ye geldiniz mi? Türk müziğinde bildiğiniz isimler var mı?

Evet. İstanbul'a üçüncü gelişim bu. Hep iş için geldim. Ancak biraz kendime vakit ayırıp burada biraz gezmeliyim. İstanbul çok güzel bir şehir. Türk müziği açısından kulağımın aşina olduğu isimler var burada. Küçükken Tarkan'ı dinlediğimi hatırlıyorum. Yine Mustafa Sandal da bildiğimiz isimlerdendi. Gülşen'i de tanıyorum.

Türkiye'de konserler verecek misiniz?

Konser provası için buradaydım. Antalya'da verdiğim konser öncesi çalışmalar için İstanbul'a geldim. Burada konserlerim devam edecek.