Mezuniyet gecemde ne giysem?

ÜMİT TEMURÇİN

umittemurcin@gmail.com

Mezuniyet öğrencileri için yılın en önemli ve en heyecanlı dönemi geldi çattı. Öğrencilerin aklında ne tarz bir elbise giysem, ayakkabı, saçım ve makyajım nasıl olmalı, hangi takıyı kullanmalıyım, aksesuar olarak ne seçeyim gibi birçok netleşmemiş soru var. Hep birlikte bu soru işaretlerini yok etmeye ne dersiniz?

Kep töreni ve mezuniyet balosunda ne giyeceğinize karar verdiniz mi? Bugünlerde özellikle lise ve üniversiteli öğrencilerin en büyük gündem konusunun bu olduğunu düşünerek sezon trendleri ve bu tip davetlerde dikkat edilmesi gereken noktaları sizlerle paylaşmak istedim. Artık öğrenciler ilkokul sıralarından bile mezun olurken kep atar oldu. Ama özellikle lise ve üniversiteden mezun olanlar için bu süreç biraz daha zorlu, biraz daha heyecanlı ve biraz daha önemli. Yaşına ve bedenine uygun giyinmek çok önemli.  Şimdilerde pek çok marka, ulaşılabilir fiyatlara çok güzel seçenekler sunuyor öğrencilere. Kimileri zaten seçimini yaptı kimileri ise hala ne giyeceğine karar veremedi. Bu sezon öne çıkan ve her daim popüler olan klasik stillerden oluşan mezuniyet modasını gelin hep birlikte gözden geçirelim. Kızlar için hep zor olan bu süreci atlatmak için önce bedeni tanımak gerekiyor. Sezonun favori renklerinden olan mint yeşili, bej yada pudra tonları hem yaz için hem de mezuniyet töreninde giymek için ideal renkler olabilir. Siyah ve beyaz ise her zaman kurtarıcıdır. Eğer mezuniyet töreni gündüz ise sade, abartısız, mini bir elbise tercih edebilirsiniz. Uzun elbise hem cüppe içerisinde abartılı duracaktır hem de sizi zorlayacaktır. İlla uzun elbise giymek istiyorsanız kupları rahat sezonun trendi iri desenli elbiselerden oldukça şık duran modeller mevcut. Bu tarz modellerin omzu açık olanları favorimdir ve tavsiye ederim. Akşam yapılacak bir kutlamada dikkat çekici olmak istiyorsanız uzun elbiselerin, her zaman bir adım önde olduğunu belirtmem gerekiyor. Uzun elbise tercihinizde dikkati hangi noktada kullanacağınız önemli. Derin göğüs dekolteli elbiseler yerine, sırt detayı veya yırtmaç kullanmak öğrenciler için çok daha ideal olacaktır. Tabi uzun elbise şıklığının bedelini hareket kısıtlılığı yaşayarak ödeyecek olduğunuzu unutmamak gerekir. Uzun elbiselerin altına dolgu topuklu rahat ayakkabı modelleri kullanarak saatlerce ayakta kalabilirsiniz. Tercihinizi kısa elbiselerden yana kullandığınızda gerek ayakkabı gerekse takı ve çantada daha dikkatli seçimler yapmak önemli. Kısa elbiseleri az dantelli ve az taşlı modellerden yana kullanmanızı tavsiye ederim. Mezuniyet geceniz için uçuşan şifon elbiselerle enerjinize enerji katabilirsiniz. Yaz sezonunda da olduğumuzu göz önünde tutarsak, mezuniyet elbisesini teninize uygun, yumuşak ama canlı bir renk tercih etmek yaşınıza çok yakışacaktır. Eğer saklamak istediğiniz kilolarınız varsa parlak kumaşlardan 

ve özellikle satenden uzak durmanız gerek. Özel olarak üzerinize dikilen bir elbise böyle durumlarda daha kurtarıcı ve amacına uygun olacaktır. 

DİKKAT EDİLMESİ GEREKEN NOKTALAR

- Mezuniyette masumiyet önemli o nedenle tepeden tırnağa abartıdan sakınmak gerekiyor.

- Kişisel tarzınızın dışında başka bir karaktere bürünmeye hiç gerek yok.

- Mekânın yapılacağı atmosfere göre tercihlerinizi belirleyin.

- Ağır makyaj ve çok abartılı saçlardan kaçının. Doğal makyajları tercih edin çünkü modası asla geçmez. Pastel ve şeftali tonlarını tercih edin hem fresh hem de ışıltılı görüneceksiniz.

- Kendi saç renginizden şaşmayın, hafif toplu saçlara örgü modelleri ekletip şık ve zarif saç aksesuarları kullanabilirsiniz.

- Yumuşak ve canlı renkte tercihler yapın. Zayıfsanız koyu tonlardan sakının çünkü daha sıska görünebilirsiniz. Kısa boylular için düz renk elbiseler daha kullanışlıdır, daha uzun gösterir.

- Sivri topuklu ve rahatsız ayakkabılardan kaçının. 

- Elbiselerde aşırı dantelli ve taşlı modellerden sakının.Kombini iki parçadan oluşanların bir parçayı sade tutması önemli.

- Bütçeniz yetiyorsa kişiye özel tasarım yaptırmak her zaman daha garanti ve unutulmaz bir anı olacaktır.

- Siyah ve kırmızı elbiseler giymek için hayatınızda çok davet olacak. Mezuniyete özel bir renk yakalarsanız yıllarca fotoğrafınıza bakmaya doyamazsınız.

ERKEKLER İÇİN MEZUNİYET

Mezuniyete, hep bir gömlek ve pantolonla kurtulduğu düşünülen erkekler için de oldukça zor bir süreç  hazırlanmak. Tabii ki siyah ve beyaz en çok tercih edilenler. Ancak son yıllarda çok kullanılan renkli takımlar ve spor ayakkabı trendi oldukça sevildi.  Gündüz yapılan mezuniyet törenleri için açık renkler tercih etmeniz yararınıza olacaktır. Bu yıl erkek koleksiyonlarında da bej ve ekru oldukça popüler. İri desenli gömlekler hem yaz hem de bu tür etkinlikler için güzel seçim olacaktır. Papyon, mendil ve desenli kravatlar da yine takımınızı hareketlendirecek ve havanızı değiştirecektir. Akşam içinse smokin tabii ki vazgeçilmez. Ama klasik siyah beyaz yerine farklı renklerde şık bir tercih yapabilirsiniz. Bu hususta dikkat edilmesi gereken bir detay söz konusu. Özellikle ayakkabı üstünde toplanan paçalar ve babadan ödünç alınmış gibi duran ceketler yıllar sonra hatırlamak istemeyeceğiniz bir moda faciasına dönüşebilir. Gömlek kollarının da iki parmak kadar ceketten görünmesine izin verin.