Mezuniyet elbiseniz hazır mı?

RÜYA BÜYÜKTETİK
ruyabuyuktetik@gmail.com

Nikâh, düğün, mezuniyet sezonu açılıyor. Markalar birbiri ardına koleksiyonlarını bizlerin beğenisine sunuyorlar. Peki, mutlulukla hatırlayacağımız ve kare kare fotoğraflanacağımız özel bir geceye hazırlanmak için yapmamız gerekenler neler?

ABARTIYA KAÇMAYIN

Bu tip günlerde yapılan en büyük hata özenmeyle abartıya kaçmanın dozunu tam olarak ayarlayamamak. Çoğu zaman kendimiz gibi gözükmekten çıkacak tercihlerin tuzağına düşer, hazırlandıktan sonra aynaya baktığımızda mutsuz bir yüzle karşılaşırız. Bu sebeple her konuda olduğu gibi özel bir geceye hazırlanırken de kendimizi ve stilimizi çok iyi tanımış olmamız birinci önceliğimiz olmalıdır. İkinci altın kural seçimlerimizde aceleci davranmamaktan geçer. Hem kıyafet hem saç ve makyaja karar verirken gerçekten emin olacağımız bir modeli bulmak adına farklı alternatiflere şans vermeliyiz. Straplezden A kesime kadar birçok farklı modeli muhakkak üzerinizde denemeli, aynanın karşısında zaman geçirmeli ve içinde rahat ve mutlu hissettiğimizden emin olmalıyız. Unutmayın içinde mutsuz ve rahatsız olduğunuz bir elbiseyle şık görünebilmeniz imkânsızdır. 

MASALSI ELBİSELER

Masalsı elbiseler ve gelinlikler denince akla gelen ilk isimlerden biri kuşkusuz Özlem Süer. Nişantaşı’ndaki köşkünde sizi prensesler gibi hissettiren Özlem Süer işin duayenlerinden. Ancak elbise konusunda özel dikim gibi bir şansımız yoksa hazır giyim firmalarının Türk tasarımcılarla yaptıkları özel işbirliklerinden destek alabiliriz. Dilek Hanif’in Koton için hazırladığı koleksiyondaki çiçekli elbiseler bahar davetleri için şahane birer seçim olabilir. Zeynep Tosun’un İpekyol için hazırladığı koleksiyondaki elbiseler ise iddiasıyla göz kamaştıracak türden. Son birkaç sezondur başarıyla devam eden Night Zoom Styled by Mert Aslan koleksiyonunda ise zarafet yine ön planda. 

DOĞAL SAÇ MODELİ SEÇİN

Saç modelinde doğal modellerden pek şaşmayalım derim. Saçlarda doğal tonlar ve formlar kırmızı halı ödül törenlerinde bile evde yapılmış gibi. Dağınık örgüler doğal ve romantik havayı tercih edenler için şahane birer seçim olacaktır. Dağınık balerin topuzları ise büyük ve gösterişli, aynı ölçüde de demode duran topuzların yerini çoktan aldı bile. Makyaj konusunda ise “az çoktur” felsefesinden çok uzaklaşmamakta fayda var. Belirgin dudaklar üzerinde karar kıldıysak, göz makyajı ya hiç olmamalı ya da çok az yapılmalı. Bu işin profesyonellerine kendimizi emanet ederken ne istediğimizi tam olarak ifade etmekten çekinmeyelim.

KIRMIZI HALI PRENSESİ

Kendall Jenner bir müzik ödül törenine katılırken giydiği Kristian Aadnevik marka elbisesi ve Dsquared2 marka ayakkabılarıyla bu hafta kırmızı halının yıldızı oluyor. Aslında bu isimlerin modaya yön veren başarılarının arkasında başarılı stilistleri yatıyor. Kardashian ailesini baştan yaratan isim Monica Rose bu anlamda yakından takip edilesi bir isim. Türkiye’de bu işi layıkıyla yapan isimler yok değil. Mesela Ceylan Atınç. Zarafeti ve kişisel seçimleriyle takip edilesi bir isim. Bahar Kongel ise renklerin ve çizgilerin efendisi. 

HERKES BUNU KONUŞUYOR

Haftanın şüphesiz en çok konuşulan markası Saint Laurent oldu. Markada bir kreatif direktör değişimi yaşandı ve Hedi Slimane yerini Anthony Vaccarello’ya bıraktı. Buraya kadar her şey normal sayılırdı. Ancak bir sabah uyandık ki bu açıklama ile birlikte Saint Laurent’in Instagram sayfasındaki tüm fotoğraflar kaldırılmış ve tek bir yeni fotoğraf paylaşılmış; Vaccarello’nun portresi! Sosyal medya kişileri de kurumları da rezil de edebiliyor vezir de… Kimsenin anlam veremediği bu enteresan sosyal medya hamlesi haliyle moda camiasını da ikiye böldü. Böyle bir durum olduğunda marka sanki sevgilisinden ayrılmış gibi tüm sosyal medya paylaşımlarını silmeli midir yoksa bu son derece gereksiz ve komik bir hareket midir?