MET Gala, Karl Lagerfeld onuruna düzenlendi

Dünyanın en önemli bağış gecesi MET Gala bu yıl en önemli moda tasarımcılarından Karl Lagerfeld, onuruna düzenlendi. İkonik stili ve tasarımlarından ilham alınarak zorlu bir hazırlık yapan ünlü isimlerden kimler çok beğenildi, kim çok konuşuldu.

ÜMİT TEMURÇİN / umittemurcin@gmail.com

1948 yılından bu yana Metropolitian Müzesi'ne Vogue sponsorluğu ile milyonlarca dolar gelir sağlayan MET Gala her yıl belirlenen temasıyla dünya starlarını heyecanlandıran en önemli moda platformlarından biri. Gala bu yıl gelmiş geçmiş en önemli moda tasarımcılarından Karl Lagerfeld onuruna düzenlendi. Özellikle sosyal medyada hepimizin karşısına çıkan MET Gala'nın bir bağış gecesinden çok daha fazla misyonu olduğunu artık hepimiz biliyoruz. Vogue tarafından büyük titizlikle hazırlanan gecede yer alabilmek için ünlüler birbiri ile yarışıyor. Organizasyon birçoğunuzun hatırlayacağı "Ocean 8" ve "Şeytan Marka Giyer" gibi filmlere de birçok kez konu oldu. Bu dev projenin en önemli vitrini kırmızı halı geçidi. O yılın temasına kimler nasıl hazırlanmış, kostümlerinde hangi moda tasarımcısının imzası var gibi detaylar her yıl o hafta çokça konuşulur. Global moda camiasında bu organizasyona kostüm enstitüsü olarak bakarız ve her yıl gerçekleşeceği günü iple çekeriz.

Dünya modasının en önemli etkinliği olan Met Gala bu yıl Amerika'nın New York kentinde 2019 yılında hayatını kaybeden moda tasarımcısı Karl Lagerfeld, onuruna gerçekleşti. Tüm davetli listesinin üzerinden tek tek geçen Vogue dergisinin efsanevi genel yayın yönetmeni Anna Wintour'ın bu yıl çok daha özenli bir liste hazırladığı konuşuluyor.

MET GALA'NIN ÇOK KONUŞULANLARI

Met Gala'da yer almak için minimum 35 bin dolar ile 300 bin dolar arasında ödenen rakamlara göre oturumlar ve hangi ünlü isimle yan yana geleceğiniz planlanıyor. Tabi çok daha büyük rakamlarda bağış yapan isimler olduğu da söyleniyor. Geçen yıl davette parlayan ünlü bir isim bu sene davet edilmeyebiliyor.

Sosyal medya veya stil fenomenlerinin bu yıl Anna Wintour'ın listesinde olmaması çok konuşuldu. Paris Hilton'un yıllar sonra Met Gala'da yer almasını örneklersem beni çok daha iyi anlayabilirsiniz. Haute Couture tasarımcıları ve lüks markalar bu galaya katılacak en iyi isimleri giydirmek için ciddi bir yarışa giriyor.

Karl Lagerfeld uzun yıllar Chanel ve Fendi gibi dev markaların baş tasarımcısı olduğu için bu iki markada yarattığı ikonik stiller kırmızı halıda bir zaman tüneli yaşattı. Lagerfeld'in hem tasarımlarında hem de kişisel tarzında siyah ve beyazı çok tercih etmesinden dolayı kostümlerde de çok renkliliği tercih eden yoktu. Tasarımcının ölümünden sonra 200 milyon sterlin tutarındaki servetinin büyük kısmını kedisi Choupette'e bırakmıştı. Bu sayede dünyanın en ünlü ve zengin kedisi MET Gala 2023'de farklı kostüm tasarımlarıyla yer aldı.

Dua Lipa, Selma Hayek, Nicole Kidman, Rihanna, Paris Hilton, Miranda Kerr, Doja Cat, Irina Shayk, Cara Delevingne, Kim Kardashian, Cardi B, Naomi Campbell, Kylie Jenner, Kate Moss, Jennifer Lopez, Jared leto gibi birçok özel isim bu yıl kırmızı halıda ön plana çıktı.