Mega şehir İstanbul

Timurtaş Onan Fotoğraf Atölyesi Proje grubu fotoğrafçılarının eserlerinden oluşan “Mega Şehir İstanbul” adlı sergi İstanbul Fotoğraf Galerisi’nde 8 Nisan tarihine kadar görülebilir.

İstanbul bir yönüyle eski yaşam tarzını korumaya çalışsa da globalleşmenin etkisiyle büyümekte ve modernitenin getirdiği yaşam tarzları şehrin her köşesinde kendini göstermekte. Fotoğrafçılar; yaklaşık 1 yıl süren bu uzun soluklu projeyle; yüksek tempolu iş ve şehir yaşamını, kentin hareket alanlarını kullanarak fotoğrafladılar. Sergide her fotoğrafçıdan fine art koleksiyon kâğıdına basılı ikişer renkli fotoğraf yer alıyor. Ayrıca sergi kitabında her fotoğrafçıdan dörder eser yer alıyor. Sergide yer alan fotoğrafçılar; İhsan Gökay Aka, Murat Aktaş, Emel Arısan Yöney, Reyhan Aygör İncekara, Pınar Ballıkaya, Neslihan Baran Sami, Bige Baykoca Süslü, Nurhayat Baysal, Mehmet Bor, Fikriye Bulunmaz, Nesrin Emanet, Halil Erkaya, Nuray Karanfil Şar, Mert Kitapçı, Ertuğrul İsmet Örs, Halil Özkan, Recep Pehlivanlar, Tülin Şahin Safi, Serdar Tunçer, Özlem Uçarkuş, Birsen Uzun, Seda Welsh, Fevzi Yağcı ve Güneş Yalkın.

OBJEKTİFİMİZİ KENTE ÇEVİRDİK

Mega Şehir Proje Grubu’ndan Tülin Şahin Safi, “Bu çalışmada objektiflerimizi yaşadığımız kentin klasikleşmiş fotoğraf 

rotalarından günlük yaşamın içine, kente çevirdik. İstanbul’un adeta kabuk değiştirircesine yenilenen, kalabalıklaşan ve sürekli genişleyen, ‘mega’laşan çehresine baktık bu sefer” diyor. Mega Şehir Proje Grubu, dört mevsim boyunca farklı 
zaman ve ortamlarda, kimi zaman beraber, kimi zaman tek başına çalışmış. Alışveriş merkezleri, plazalar, müzeler, kafeler, kentsel dönüşüm alanları, toplu taşıma araçları ve hatta otoban kenarlarında çekimler yapmış. Safi, 
“Çalışma alanımız, kentin havalı kaldırımlarından, varoşlara, kâğıt toplayıcıların depolarına kadar genişti" diye konuşuyor.