Makyajınızı nasıl pişirelim?

Sebile ÖLMEZ
sebileyilmaz@gmail.com

Sosyal medya eski teknikleri yeniden popüler yapma konusunda 10 numara. Ancak bazı teknikler yalnızca çekim içindir. Tıpkı makyajı pişirmek gibi. Aslında Baking Make-up gelin makyajlarında, kadın kılığına girip show yapan erkek sanatçılar tarafından ve TV stüdyolarında yıllarca kullanıldı. Amacı yüzü aydınlatmak, makyajı kalıcı hale getirmek, çizgilenmeyi azaltmak. 

Fotoğraf çekimi için ideal

Fotoğraflarda mükemmel göründüğü doğru. Kontur ürünleri bu kadar çeşitlenmeden ve göz altlarının bu kadar aydınlık olması popülerliğini yitirmeden oldukça merak konusuydu. Şimdi Kim Kardashian sayesinde yeniden sosyal medyada popüler oldu ancak bu sizi yanıltmasın. Makyajı pişirmek yine yabancıların o her tekniğe isim vermeyi sevmelerinden kaynaklanıyor. Neyse gelelim tarifimize. Pişirmek için gerekli malzemelerimiz: Transparan pudra, yoğun bir kapatıcı. Fondöteninizi kullanın. Sonra göz altlarınıza üçgen şekilde yoğun bir kapatıcı uygulayın. Fondöten fırçası veya pudra pufuyla transparan pudrayı bolca alın ve göz altınıza, istiyorsanız burun kemiğinize, elmacık kemiği altına yani çene üzerine uygulayın. Bembeyaz durmalı. Bunu yaparken kesinlikle mimik kullanmayın. Şimdi sıra vücut ısısıyla pudranızı pişirmeye geldi. Aslında pişirmek kelimesi tam da bunun için kullanılıyor. Yani pudranız vücut ısınızla birlikte kullandığınız ürünü heykelleştiriyor diyebiliriz.10 ila 30 dakika arasındaki sabrınız hangisine yeterse pudranızı yüzünüzde tutun. Bu arada zaman kazanmak için göz makyajınızı yapın. Makyaj sanatçıları yine dökülen farları temizlemek için de bu teknikten yardım alırdı. Göz makyajınızı da yaptınız ve aradan 15 dakika geçti. Pofuduk fırçanızla tüm pudrayı güzelce dağıtın. Şimdi sonuç: Aydınlık, çizgilenme yapmayan, uzun süre kalıcı kusursuz fotoğraf görüntüsü veren ama aynı zamanda günlük kullanıma asla uygun olmayan, çünkü yakından bakıldığında kupkuru görünen bir makyaj. İlginizi çekti mi? Bence bol fotoğraf çekeceğiniz zamanlarda denemenizde fayda var.