Makyajına göre giyinenlerdenim

ÜMİT TEMURÇİN

umittemurcin@gmail.com

Moda tekstilinin en yakın dostu makyaj son yıllarda sosyal medyada hayatımızda çok daha fazla yer edindi. Öyle ki internet üzerinden milyonlarca tıklanan makyaj videoları var. Benim pek hâkim olmadığım fakat kadınlarda, kıyafetlerle uyumuna çok dikkat ettiğim makyaj konusunu, stili ve güzelliğiyle dikkat çeken makyaj fenomeni Cansu Yeğin’e sordum.

Cansu Yeğin’i daha yakından tanıyıp, Vlogger (kişisel video çeken) içeriklerini öğrenmek isteriz?

Hayata aşk ile bağlı, samimi ve üretmeyi seven genç bir karakterim. Moda ve özellikle makyaj tutkunu olduğumu herkes bilir. YouTube kanalımda makyaj, stil, bakım ve son zamanlarda güncel yaşantım üzerine içerikler üretiyorum. Makyaj paylaşımları bir kenara, uzun süredir bu işin içinde olunca zamanla aile gibi oluyorsunuz takipçilerle. Tek başıma bir stüdyoda video çekerken objektifi değil, arkadaşlarımı görür, hisseder oldum. Bu da onların samimiyetinden kaynaklanıyor. Böyle de güzel bir iş!

Nasıl karar verdin bu sektöre girmeye ve kaç yıldır devam ediyorsun? 

Planlı bir karar değildi benim ki. Kendi hobilerimi aynı hobilere sahip insanlarla paylaşabileceğim bir platform arıyordum. Buldum ve zamanla aynı hobiye sahip insanların bir araya toplandığı bir platform, marka haline geldik. Instagram 3 yılı geçmiştir, Youtube 2. yılına ilerliyor. Umarım daha uzun yıllarım olur bu sektörde.  

Bu sezon favori tekstil ürünleriniz neler?

Ekoseli gömlekler, kadife gece kıyafetleri, oversize kaban ve trikolar en çok tercih ettiğim ürünlerin başında geliyor. Genellikle farkını yansıtan tekstil ürünlerini tercih ediyorum. Kalıpları farklı ve feminen tasarımlara yatırım yapmayı severim. Bir kombinde tek star olmalı diyenlerdenim.

ÖNCE MAKYAJIMI HAYAL EDİYORUM

Moda ve makyaj arasında nasıl bir denge kuruyorsunuz?

Ben makyajına göre giyinenlerdenim aslında. Örneğin özel bir gece kıyafeti seçmeden önce makyajımı hayal edip ona göre bir kombin oluşturuyorum. Ağır, smokey eyes’lı kırmızı dudaklı bir makyaja daha sade şık bir kıyafet tercih ederken, nude renkleri kullandığım bir makyaja daha iddialı bir kombin tercih ediyorum.

Paylaşımlarınız öncesi ne gibi araştırmalar yapıyorsunuz? 

Güncel trendleri takip ediyorum elbette. Fakat içerik oluştururken öncelikli olarak takipçilerimin beklentilerini dikkate alıyorum. Son zamanların trendleriyle alakalı detaylı videolar izlemek istiyor artık insanlar. Yazıdansa, kahvenizi alıp karşınızda izleyebileceğiniz biri daha samimi geliyor sanırım. Trendlerle, beklentileri harmanlayıp özenli bir içerik hazırlamaya çalışıp izleyenlerin beğenisine sunuyorum.

Sadece kendinize mi makyaj ve bakım yapıyorsun? 

Çok yakın arkadaşlarım ve ailem haricinde sadece kendime yapıyorum. Arkadaşlarımla yaptığımız bakım günleri meşhurdur! Gelsin maskeler, gitsin peelingler...

Ünlü simalardan yüzünü en beğendiğini isimler kimler? 

Türkiye’de Serenay Sarıkaya tarzıyla, tavrıyla çok beğenerek takip ettiğim bir isim. Yüz hatları ve kendini en beğendiğim ünlü top model ise Candice Swanepoel. 

KAPATICI HAYAT KURTARIR

Bir kadının çantasında olmazsa olmaz makyaj ürünleri nelerdir?

Kapatıcı zor zamanlarda gerçek bir hayat kurtarıcıdır! Ufak kusurları kapatarak doğal bir görünüme kavuşabilirsiniz. Maskara da aynı şekilde, anında görüntüyü değiştiriyor bence. Gözleri vurgulamak her zaman doğru karardır. Doğal tonlarda bir rujla hem dudaklarınızı hem de yanaklarınızı renklendirebilirsiniz. Maskara, kapatıcı, ruj diyorum ben.

Kıyafetinize mi yoksa makyajınıza mı önce karar veriyorsun?

Makyajıma. Çok rastlanılan bir şey değil ama ben kıyafeti hayal ettiğim makyaja göre ayarlayanlardanım. Sanırım ilgiyle alakalı bir şey bu. Özel bir yere gideceğim zaman aklımda onlarca farklı makyaj fikri canlanırken aklıma sadece birkaç farklı kombin fikri geliyor.

İnsanlar seni neden takip etmeli?

Bu soruyu kendime her zaman sorup bu konuda kendimi geliştirmeye çalışıyorum. Takipçilere erişilmez, ulaşılmaz bir influancer olarak yaklaşmak yerine, bana fikir danışan yakın bir arkadaşım olarak yaklaşmaya çalışıyorum. Böylesi daha samimi geliyor. Herhangi bir konuda video çekeceksem öylesine çekmek yerine kendimden bir şeyler katıyorum mutlaka. Bu da izleyicinizi size bağlayan en önemli şey bence! Kimin çektiği belli olmayan bir videoyu izleyicim izlediğinde “bu Cansu’nun işi!” diyebilmeli. Onların beğenisi ve desteğiyle sürekli olarak kendimi geliştirmeye çalışıyorum. Herkesi YouTube ailemize beklerim.

İŞARET DİLİYLE MAKYAJ VİDEOSU

En özel videonuz hangisi?

İşaret diliyle hazırladığım makyaj videom kesinlikle. Bu videonun hikâyesi de şöyle; işitme engelli bir takipçim instagram’dan bana mesaj atıyor. Videolarımı arkadaşlarıyla çok severek izlediklerini ancak dudaklarımı okuyarak beni anlamaya çalıştıklarını, birçok yeri anlamadıkları için üzüntüsünü dile getirdi. Benden videolara altyazı eklememi istiyordu. Bu mesaj beni çok duygulandırdı. Beni sevdiği için videolarımı izleyerek, dudaklarımı okuyup anlamaya çalışan bir takipçime, arkadaşıma altyazıyla seslenmek yerine; işaret diliyle bir video hazırlamak istedim. Onun benim için verdiği emeği, ben de onun için vereyim diye. “Aramızda engel yok” diyebileyim diye. Hemen işaret dili öğrenmek için araştırmaya başladım. İşaret dili eğitmeni bir takipçimin yardımıyla işaret diliyle hazırladığım bir ‹Yeni Başlayanlar İçin Makyaj› videosu hazırladım. ‘Aramızda engel yok!’ tu bu videonun mesajı. Bundan sonra tüm videolarıma eklemek istiyorum işaret dilini.