Mahalle dokusu ekrana daha çok yakışıyor

Yaz aylarında TRT 1'de ekrana gelmeye başlayan Benim Güzel Ailem, sıcak bir aile ve mahalle dizisi. Dizinin başrol oyuncularından Onur Buldu ve Melis Babadağ, mahalle dokusunun ekrana çok yakıştığını söylüyor. İkili benim Güzel Ailem'in neden bu kadar sevildiğini ve projeyle ilgili merak ettiklerimizi Akşam Cumartesi'ye anlattı.

ONUR BULDU: İYİ PROJE SEÇMEYE ÇALIŞIRIM

"İyi bir senaryo ve iyi bir kadro" olmazsa olmazımdır diyen oyuncu Onur Buldu, "İyi proje seçmeye çalışırım. İyi bir dram senaryosuyla karşılaşsaydım onu da tercih ederdim."

Komedi programları ve filmleri ile tanıdığımız sevilen oyuncu Onur Buldu, TRT 1'de yayınlanan 'Benim Güzel Ailem' dizisiyle evlerimize konuk olmaya başladı. Ekranlarda görmeyi özlediğimiz sıcak aile dizilerinden biri olan yapımın yönetmenliğini Sadullah Celen üstleniyor. Senaryosunu Baykut Badem'in kaleme aldığı "Benim Güzel Ailem" de Erdal Özyağcılar, Seray Gözler gibi usta isimlerin yanı sıra Ufuk Özkan, Melis Babadağ, Aycan Koptur, Nergis Kumbasar, Erdem Akakçe, Barış Yıldız, Meltem Pamirtan, Serra Pirinç, Münire Apaydın, Ebrar Karabakan, Emre Akkuş, Toprak Can Adıgüzel de yer alıyor. Dizide Ferdi karakterini canlandıran Onur Buldu'yla Benim Güzel Ailem'i konuştuk.

1990'lı yıllarda sıcacık aile dizisi 'Bizimkiler' vardı. Aradan 33 yıl geçmiş yine sımsıcak bir aile dizisi. Sizce o dönemle şimdiki arasında ne fark var?

Bizimkiler' dizisi hâlâ denk geldiğimde izlediğim ve geçmişte de beni ekrana kilitleyen bir diziydi. Toplumun bütün katmanlarını bir apartmana sıkıştırıp, onun üstünden halimizi anlatan bir projeydi. Şimdi ben de bir aile dizisindeyim, burada da birçok toplumsal katmandan insan bir arada. O yüzden kendime yakın buluyorum diyebilirim. Tabii 90'lar ve günümüz arasında dağlar kadar fark var. Espri anlayışı artık daha farklı, insanlar daha sabırsız ve izledikleri şeyin hemen sonuca varmasını istiyorlar. Fakat şansımıza o dönem 40 dakika olan diziler bugün 140 dakikaya çıktı.

Sizi daha çok komedi işlerinde görüyoruz, bu tercihiniz mi?

İyi proje seçmeye çalışırım. İyi bir dram senaryosuyla karşılaşsaydım veya iyi bir komedi senaryosu onu da tercih ederdim.

Karakterinizi anlatır mısınız? Ferdi karakteri hayatta bir amaç peşinde koşan fakat buna ulaşamayan biri. Biraz hayalperest, ailesi için bir baltaya sap olamamış biri. Kızını her şeyin önüne koyan, eşine aşık bir aile babası. Kızını mutlu etmek için türlü numaralara başvuran biri. Bu anlamda 'Hayat Güzeldir' filmindeki Roberto Benigni'yi anımsatıyor bana.

Ferdi ve Öznur'un ortak noktalar var mı?

Ferdi ve Öznur tam anlamıyla zıt karakterler olmasa da farklı olduklarını söyleyebilirim. Öznur ayakları yere basan, mantıklı düşünen bir kadın, anne ve eş. Ferdi ise hayallerini yakalayabilmek için her yola başvuran bir adam. Öznur, Ferdi'nin hayallerini gerçekleştirebilmesi için birçok şeyden feragat etmiş. Bence şahane bir aile olacaklar.

MELİS BABADAĞ: MAHALLE ORTAMINI SEVİYORUM

"Eski mahalle dokusu ekrana çok yakışıyor, özellikle İstanbul'dakiler. Çalıştığım dönem işlerinden de alışığım. Genelde zaten çevre sokaklarla da iletişimde olabileceğim yerlerde yaşıyorum. Eski veya yeni; mahalle ortamını seviyorum."

Benim Güzel Ailem dizisinde Öznur karakterini canlandıran Melis Babadağ, 2008'den bu yana pek çok televizyon dizisi ve sinema filminde rol aldı. Bugünlerde Benim Güzel Ailem'de ekrana gelen Babadağ'a dizi atmosferini sorduk.

Sizi bu diziye ikna eden ne oldu?

Genel hikâyeyi çok beğendim. Aile işlerini seviyorum.

TRT ekranında böyle bir aile dizisiyle olmak nasıl bir duygu?

Bildiğim bir şey zaten, sıcak duygularla geri dönüş alıyoruz izleyicimizden. Her dönem seyircinin ekranda aradığı bir konsept bu.

Rolünüzü anlatır mısınız?

Başta ben olmak üzere sevdiklerinin yaramaz yönlerini kabul edip idare edebilen çok kadın var çevremde. Öznur da kendini feda etmeden, gösterdiği anlayışla, birlikte yürünebilecek bir yol arkadaşı ama Ferdi sınırları zorluyor, başarı getirmez ise Öznur yönetimi tamamen ele geçirecek bence (gülüyor).

Dizi ile ilgili tepkiler nasıl?

Mahallemdeki komşu esnafım çok mutlu, her taksiden ağzım kulaklarımda iniyorum, zaman buldukça sosyal medyada okuduğum yorumlar da sevindirici.

Kadroyla ilgili neler söylersiniz?

Daha önce hiç çalıştığım kimse yok. Herkes profesyonel oyuncu. İyi bir uyumla çalışıyoruz.

Eski mahalle atmosferinde bulunmak nasıl bir duygu?

Eski mahalle dokusu ekrana çok yakışıyor, özellikle İstanbul'dakiler. Çalıştığım dönem işlerinden de alışığım, içinde oynamak çok keyifli. Genelde zaten çevre sokaklarla da iletişimde olabileceğim yerlerde yaşıyorum. Eski veya yeni; mahalle ortamını seviyorum.