Lüks markalar ve vizyoner atakları

Moda dünyamızın lüks markaları tanıtım ve deneysel tavırları ile ilgi toplamayı yine başarıyor. Tasarımlarını veya kampanyalarını farklı vizyondaki sanatçılar ile şekillendiren sektör liderlerinden gelişmeleri sizlerle paylaşmak istiyorum…

ÜMİT TEMURÇİN / umittemurcin@gmail.com

DİOR

Maria Grazia Chiuri tarafından tasarlanan ve İtalyan sanatçı Anna Paparatti'nin, oyunun hayatımızdaki rolüne dair yaptığı renkli sorgulamayı kutlayan İlkbahar-Yaz 2022 hazır giyim koleksiyonunun kampanyasını tanıttı.

Brigitte Niedermair'in objektifinden yansıyan karelerde Dior tasarımları aynı hiperkinetik ve renkli ruhla hayat buluyor. Lady Dior çantanın mikro versiyonu, benzersiz bir estetik diyalog sergileyen Dior Vibe modelleri ya da Miss Dior güneş gözlükleri gibi yeniden yorumlanan ikonlarsa, 50'li yılların çekici silüetlerini tamamlamak üzere seride yer buluyor. Koleksiyonun pop tavrını yansıtan kampanya videosu da, Daft Punk'ın "Around the World" isimli parçası eşliğinde hazırlanmış.

CHANEL

İlkbahar-Yaz 2022 Hazır Giyim fuarında ilk kez görücüye çıkan CHANEL 22 çanta, Evin Virginie Viard tarafından hayal edilen son çantası. Selefi gibi - CHANEL 19'da yaratıldı. 2019 - adı hem yaratıldığı yıla hem de CHANEL'in güçlü bir sembolüne atıfta bulunur. Numeroloji: 1922'de N°22 piyasaya sürüldü, House'un 1921'de yaratılan N°5'ten sonra ikinci kokusu. Zamanına sıkı sıkıya bağlı olan CHANEL 22 çantası, sadelik ve konforu bir araya getiriyor. Fonksiyonel ve hafif, son derece esnek ama dayanıklı deriden yapılmış bu çanta üç boyutta ve sırt çantası versiyonu olarak tasarlandı. Yaz için lacivert, mor ve pembe, beyaz ve siyahın iki tonu mevcut. CHANEL 22 çantası, kapitone deri ve metal zincirden House'un kodlarını görüyoruz. Altın veya lake metal harflerden oluşan "CHANEL" imzasına deri ile geçmeli. Son olarak, ajur çift C'li bir "CHANEL Paris" madalyonu ile süslenmiştir. Modern ve House'un yaratıcı enerjisinin sonucu olan rafine, zamansız bir CHANEL olmaya mahkumdur. Gerçek bir arzu nesnesi olan CHANEL 22 çantası, marka tarihinde yeni bir sayfa açıyor. Yaratıcılık ve özgürlüğü birleştirir. Mart 2022'den itibaren butiklerde satışa sunulacak.

HUGO BOSS

BOSS ve HUGO için eş zamanlı olarak tarihi markanın yeniden doğuşunu temsil eden, yıldızlarla dolu iki kampanya yayınlıyor. Neredeyse 50 yıl sonra HUGO BOSS, 360 derecelik marka değişimi ile ana markası BOSS için yeni bir logo tanıtıyor. Yeni logo tasarımı daha kalın ve grafik yazı tipi ile modern ve etkili bir görsellik sunuyor.

BOSS: #BeYourOwnBoss Kampanyası

BOSS, yıldız yeteneklerden oluşan kadrosu ile İlkbahar/Yaz 2022 #BeYourOwnBoss kampanyasını duyuruyor. Çarpıcı kampanyanın çok yönlü yıldızlar kadrosunu dünyanın dört bir yanındaki setlerde ünlü moda fotoğrafçısı Mikael Jansson fotoğrafladı.

#BeYourOwnBoss kampanyasında top modeller Kendall Jenner, Hailey Bieber ve Joan Smalls, dünyaca ünlü Amerikan rapçi Future, TikTok yıldızı Khaby Lame, Güney Koreli şarkıcı ve oyuncu Lee Min-ho, İngiliz profesyonel boksör Anthony Joshua yer alıyor.