Lekelerden kurtulmak için acele edin

Dr. NESLİHAN DOLAR

neslihandolar@gmail.com

Bahar geldi yaz yaklaşıyor. Güneşli havalar başlamadan lekelerinizi bir an önce tedavi ettirin çünkü erken tedavi lekenin derinleşmesini önleyecek ve tedavinin başarısını etkileyecektir. Derin leke tedavileri genelde güneşli havalar da yapılmaz. Özellikle bahar ve kış aylarında uygulanan bu tedaviler cildin lekeli tabakasının yenilenmesi soyulması ve tekrar tamir edilmesi esasına dayanır. Bu esnada cilt hassaslaşacağı için güneşten kaçınmak gerekir.

LEKE ÇEŞİTLERİ

Cilt lekelerinin pek çok nedeni vardır. Çillenme, güneş ve solaryum lekeleri, melasma, yaşlılık lekeleri, lazer-sıcak-güneş yanığı sonrası lekeler, şiddetli kaşıntı sonrası oluşan lekeler... 

Leke tedavileri cilt tipine ve nedenine göre planlanmaktadır.Yazın lekeler daha koyulaşır ve daha yüzeye çıkar işte bu nedenle yaz gelmeden erken tedavi çok önemlidir. Biz dermatologlar cildinizi üç boyutlu cihazlar ile ve dijital dermotoskoplar ile analiz ederek cildinizde oluşabilecek lekeleri, mevcut lekeleri ve hassasiyeti değerlendirir, erken tedbir almanızı sağlarız. Leke erken dönemde yakalandığında bazen sadece bir krem veya serumla bazen de, medikal bakım sistemleri ile tedavi edilebilirken, leke derinleştikçe daha farklı ve zahmetli yöntemler gerektirir.

TEDAVİ YÖNTEMİ

Güneşten koruyucu ürünler: Leke açıcı kremler, kimyasal peeling, enzim peeling, leke mezoterapisi, PRP tedavisi, lazer tedavileri, Spesifik Dalga Boylu Sistemler.

Son yıllarda leke tedavisinde oldukça iyi sonuçlar alınmaktadır.  Şu anda altın standart tedaviler arasında yeni nesil spesifik dalga boylarıyla çalışan cilt yüzeyindeki hücrelere hasar vermeden hatalı pigment hücrelerini ve hasarlı dokuyu hedefleyen  sistemler yer almaktadır. Cildinizde oluşabilecek lekelerin tespiti ve tedavisi için  zaman kaybetmeden güneş yüzünü göstermeden bir dermatoloji uzmanına başvurun ve yazı lekesiz geçirin.