Kültür sanat zirvesi GİTOKS'23 başlıyor

İstanbul Güngören İTO Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi, GİTOKS'23 adıyla bir kültür sanat zirvesi düzenliyor. Zirve 14-15 Haziran tarihleri arasında gerçekleştirilecek.

ALİ DEMİRTAŞ / ali.demirtas@aksam.com.tr

İstanbul Güngören İTO Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi bir kültür sanat zirvesine imza atmaya hazırlanıyor. GİTOKS'23 adı verilen kültür sanat zirvesi "Geçmişin Mürekkebi Geleceğin İmzası" üst başlığı ile gerçekleşecek. Zirvede gençler kültürümüzün perde arkasına odaklanırken birbirinden önemli oturumlara pek çok kültür ve sanat faaliyeti eşlik edecek. 14-15 Haziran tarihinde söyleşiler, atölyeler ve dinletiler ile düzenlenecek olan GİTOKS'23'ü liseli gençler şu şekilde özetliyor: "Türk kültür ve sanatını yozlaşma yolundan alıkoyabilmeyi ve biz gençlerin kültürümüzün perde arkasını yoklayarak daha yakından tanımasını sağlamayı amaçlar." Zirvenin ilk günü Güngören Gençosman Kültür Merkezi'nde, ikinci günü ise Güngören İTO Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi'nde yapılacak.

KÜLTÜR SANAT HABERCİLİĞİNDEN OSMANLI'DAN KÜLTÜREL İZLERE

Konuşmacılar arasında şu isimler yer alıyor: İbrahim Varelci, Abdullah Kalınsazlıoğlu, Güray Süngü, Ali Demirtaş, Ercan Yılmaz ve Muhammed Ahmed Faris. Söz konusu konuşmacılar; Kalınsazlıoğlu "Osmanlı'dan Kalan Kültürel ve Sanatsal İzler", Demirtaş "Kültür & Sanat Haberciliği ve Yayıncılığı", Yılmaz "Estetik Medeniyeti", Varelci "Kültür ve Sanatın İzdihamı", Faris "Dünyanın Merkezinde Kültür & Sanat", Süngü "Bu Toprakların Samimiyeti" konularında söyleşilerini gerçekleştirecekler.

ATÖLYELERDEN MÜNAZARA MAÇINA

Kültür sanat zirvesinde aynı zamanda seramik, ritim, çini, sinema, şiir tahlili, ebru, kanaviçe ve mantı atölyeleri de yapılacak. Etkinlik kapsamında münazara gösteri maçı düzenlenecek ve tiyatro oyunları sahnelenecek. Sedat Anar ve Selahattin Anar ise zirve kapsamında bir konser verecek.