Küçük hilelerle daha BÜYÜK GÖZ

Sebile ÖLMEZ
sebileyilmaz@gmail.com

Makyajın en sevdiğim yanı küçük hilelerle görüntünüzü oldukça değiştirebilmeniz. Örneğin; düşük göz yapısına sahip kişiler biraz yorgun ve üzgün görünebilirler. Ancak birkaç hileyle daha çekici ve etkileyici görüntüye kavuşturabilirler. 

DÜŞÜK DİYE ÜZÜLMEYİN

Gözlerin düşük görünmesinin nedeni göz dış köşesinin normalden çok çok az aşağıda kalmasıdır. Bu çok küçük farklılıklar bizi biz yapan özelliklerdir. Ebette ki kendimizle barışık olmalı ve her göz tipinin her yüz şeklinin ayrı bir güzelliği olduğunu kabul etmeliyiz. Ama şunu da biliyorum ki değişikliği seviyoruz. İşte size gözlerinizi kalkık ve çekik görüntüye kavuşturabileceğiniz birkaç teknik. Öncelikle elinize bir kalem ya da fırça gibi düz bir nesne alın. Burnunuzun dış kenarına tam köşeye kalemi yerleştirin ve kalemin diğer teğet noktası gözünüzün dış köşesi olsun. Aynaya bakın ve gözünüzün dış köşesi ve kaş altını hizalayın. Bu sizin makyajınızda asla dışarıya taşmamanız gereken nokta. 

BİR DE BUNU DENEYİN 

Hatta farınızı bu noktada keskin bir bıçak gibi bitirmelisiniz. Gözünüzle hizalamakta zorluk çekiyorsanız ten rengi bir kalem veya ince bir fırçayla uygulayacağınız kapatıcıyla işaretlediğiniz göz kaş arasını çizebilirsiniz. Böylece makyajınızın bitiş çizgisi görünmez bir şekilde yol göstericiniz olacaktır.Sonrasında göz makyajınızı dilediğiniz gibi yapın. Ancak dış köşeye kullandığınız rengin çok daha koyusunu sürün. Zor mu geldi? Bir de bunu deneyin.

SABREDİN KUSURSUZ OLSUN

Makyajınızı komple yaptınız. Göz farınızı sürdünüz ve bitiş çizgisi nerede bilmiyorsunuz. Köşenizi koyu yaptınız ama keskin olmadı da dağınık ve yuvarlak oldu. Hatta eyelinerınız bile tutmadı. Bir kulak çubuğuna makyaj temizleyicisi dökün ve çubukla gözünüzün dış köşesinden kaşınıza doğru makyajı tek harekette silin. Tamamen yukarı doğru kaldırılmış mükemmel bir göz makyajına sahip olacaksınız.Bunların hepsi karmaşık mı geldi? Her zaman hayat kurtaran profesyonellerin bile kullandığı bant tekniği mutlaka işe yarayacaktır. Bir para bandını 2-3 cm uzunluğunda kesin ve gözünüzün dış köşesinden (biraz daha aşağıdan yapıştırmaya başlayın) kaşınızın dış köşesine doğru bantı yapıştırın. Gözünüze istediğiniz tonda makyajınızı yapın. İç köşeden göz bebeğine kadar mutlaka daha açık renk sürün. Karıştırma fırçasıyla bandın üzerine de gelecek şekilde koyu rengi sürün.Hepsini güzelce karıştırın. Eyelinerınızı da bandın üzerine gelmesinden endişe etmeden sürün. Bandı kaldırdığınızda sonuç yine kusursuz bir makyaj olacaktır.

IŞILTILI FARLA MUCİZE YARATIN

Bu görüntüyü daha etkin hale getirmek için beyaz bir far kalem ya da kapatıcı ile bu keskin çizginin tam altına çizeceğiniz bir çizgi onu çok daha etkin hale getirecektir. Gözünüzün dış iç köşesine yani gözünüzün içine ama sadece dış köşeye siyah kalem sürüp maskaranızı yalnızca dış köşede yoğunlaştırırsanız, kaşınızın tam dış tarafının altına aydınlık hatta ışıltılı far sürerseniz ve son olarak yarım kirpik takarsanız gözünüz çok daha kalkık görünecektir.