Kötü Kedi Şerafettin sinema perdesinde

ALİ MERT ALAN
alimertalan@gmail.com

Bülent Üstün’ün yarattığı çizgi roman kahramanı “Kötü Kedi Şerafettin”in maceraları şimdi de beyazperdede. Kediler âleminin ağır abisi “Kötü Kedi Şerafettin”in çizeri Bülent Üstün’le Kötü Kedi Şerafettin “İnsan Mıyız Ulan Biz!”i konuştuk. 

Bazı karakterler yıllara meydan okur, unutulmaz, eskimez… Kötü Kedi Şerafettin de yıllara meydan okuyan ve hafızalarımıza kazınan bir çizgi roman kahramanı. O her ne kadar hayali bir karakter gibi görünse de çocukluk yıllarında onun maceralarını okuyanlar için “Şero” bir çocukluk arkadaşı. Çizgi roman dünyamızın ele avuca sığmayan, agresif kedisi şimdi bir animasyon filmiyle karşımızda. Bu vesileyle efsane çizgi karakterin yaratıcısı Bülent Üstün ile bir araya geldik. Çocukluk hayalini gerçeğe dönüştüren Üstün, “Bu film için çok uzun yıllar uğraştık ama sonunda oldu, çok mutluyum” diyor. 

HALK KAHRAMANI

1996 yılından bu yana var olan ve takipçilerinin hayatında yer etmiş bir kahraman Kötü Kedi Şerafettin. Bu sene 20 yaşına giren çizgi karakterin her dönem sevilmesini; memleketin her yerinde karşılaşabileceğimiz bu tip insanların varlığına aşina oluşumuza bağlıyor Bülent Üstün. Çünkü ona göre Şerafettin, bir insanın kedide can bulmuş hali…  “İşlenen konular evrensel, insani ve hayvani haller her zaman diliminde yaşanmayı sürdürecek temalar. Malzemesi ve çizimlerine harcanan yoğun emek Şero’yu uzun ömürlü tutuyor.” Yeni maceralara yelken açan Şerafettin’le ilgili Üstün’ün temennisi onun, Batman, Tenten, Asterix gibi uzun yıllar yaşaması…

ŞERO BİLDİĞİMİZ ŞERO

“Beyoğlu’nun sert, kavga denildiğinde hemen mevzuya giren, ağzı bozuk kedisi Şerafettin, sinemada halim selim bir kediye mi dönüşecek?” diye sorduğumuzda Üstün, “Şero’yu tanıyanları hayal kırıklığına uğratmadık ve özüne sadık kaldık. Çocuk filmi yapmadık, Şero bildiğimiz Şero” diyor. Seslendirme kadrosunda Uğur Yücel, Demet Evgar, Güven Kıraç, Okan Yalabık, Ayşen Gruda, Cezmi Baskın, Yekta Kopan gibi isimlerin yer almasıyla ilgili de Üstün, “Şero’nun çizgi romanını yazarken kafamda ve kulağımda tınlayan seslere çok yakın bir sonuç aldık, gayet mutluyum” diyor.