Kokulardan haber var

AYSUN YILDIZ GÜNGÖR
aysun.yildiz@aksam.com.tr

Geçtiğimiz günlerde Parkim Fragrance House Parfümörleri  tarafından 'Koku’nun günlük hayatımızdaki rolü' ile ilgili bir makale yayınladı. Bunu fırsat bilip parfümü konuşmak üzere Parkim Parfümörleriyle buluştum. 

Genelde hangi kokular tercih edilmeli?

Bahar yorgunluğunu üzerimizden atmak için citrus ailesi diye adlandırdığımız kokular tercih edilebilir. Citrus ailesi turunçgillerden oluşur ve limon, portakal greyfurt notalarını içerir.  Ayrıca fresh kokular da her zaman kişiye canlılık katar. Fresh, oldukça geniş bir koku ailesini içerir. Deniz kokusundan nane kokusuna, çiçeklerden yeşil notalara kadar sıcak mevsimlerde rahatlıkla kullanabilen pek çok notayı içine alır.

Evin içinde hangi kokular olmalı?

Evin içinde ise Floral kokular tercih edilebilir. Floral kokular; yasemin, gül zambak gibi çiçeklerin mango, elma, şeftali gibi meyvelerle kombinasyonunu içeren zarif kokulardır. Baharın çiçeklerini hatırlatacağından evde tercih etmek doğru bir seçim olacaktır.

Hangi kokular huzur verir?

Oldukça yoğun stres altında olduğumuz bu günlerde rahatlamak için aromaterapi özelliği olan kokuları tercih etmek gerekir. Aromaterapi özelliği olan kokular içeriğinde lavanta, biberiye, adaçayı, kekik gibi aromatik bitkilerin olduğu ve rahatlatıcı özelliğe sahip kokulardır.

HEYECAN UYANDIRIN

Karşı cinsi etkilemek için ne önerirsiniz?

Karşı cinsi etkilemek için ise Animalik ve Mask içeriğine sahip kokuları tercih etmek gerekir. Doğada bulunan pek çok hayvansal salgı sentetik olarak sentezlenmiş bir biçimde parfümlerde kullanılmaktadır. Örneğin dünyanın en pahalı kokularından biri olan Amber aslında balina kusmuğundan elde edilirdi. Tabii ki günümüzde Amber sentetik olarak üretiliyor. Misk, Amber, kakao gibi notalara sahip Mask ve animalik kokular  karşı cinste heyecan uyandıracağından etkileyici olacaktır.