Kıyafetlerin aşk dolu iletişimi

Tarzınızı nasıl belirlerseniz belirleyin bu özel gün için kıyafetlerinize zaman ayırdığınızı veya özendiğinizi gösterin derim. Çünkü yarın bir araya geldiğinizde ilk sözsüz iletişimi bu kıyafetlerle hissettireceksiniz.

ÜMİT TEMURÇİN / umittemurcin@gmail.com

Yarın, 14 Şubat Sevgililer Günü; tüm dünyada kutlanan ve hem duygusal hem de ticari anlamda milyonlarca kişi tarafından büyük önem taşıyan bir gün. Bu özel günün başlangıç hikâyesinden başlayıp, moda ve tekstil markaları ne gibi hazırlıklar yapmakta ve siz ne gibi hediyeler ile sevgilinizin gönlünü fethedebilirsiniz gibi konu başlıklarıyla karşınızdayım.

SEVGİLİLER GÜNÜNÜN TARİHİ

Sevgililer Günü'nün tarihi 3. yüzyılda Aziz Valentine'nin gizlice kıydığı nikâhlara dayandığı söylenmekte. M.S. 3. yüzyılda Roma İmparatoru II. Claudius, ordusunu güçlendirmek için genç erkeklerin evlenmesini yasaklamış. Rivayete göre bu yasağa karşı gelen Aziz Valentine, gizli nikâhlar düzenleyerek bu emire karşı gelir ve birbirini sevenleri evlendirmeye devam eder.

İhanetinin bedelini canıyla ödeyen Aziz Valentine M.S. 270 yılında 14 Şubat'ta idam edilir. Roma Katolik Kilisesi'nin inanışına dayanan bu gün, Valentine ismindeki bir din adamının adına ilan edilen bir bayram günü olarak ortaya çıkar. Bu sebeple bazı toplumlarda "Aziz Valentin Günü" olarak bilinir.

Farklı coğrafyalara yayılan temelinde aşk olan bu haberler sonrası Sevgililer Günü, her yılın 14 Şubat günü birçok ülkede kutlanan özel bir gün halini almış. Valentine kelimesi, Batı medeniyetlerinde hoşlanılan kişi veya sevgili anlamlarında da kullanılır.

İLK AKLA GELEN HEDİYELER

Öncelikle Sevgililer Günü hediyesi denildiğinde ilk akla gelen hediyeleri sıralayalım: kırmızı gül, çikolata, aşk mesajlı kartlar, yılın sevgilisi Oscar ödülü, tek taş pırlanta yüzükler, peluş ayıcıklar, kişiye özel kolyeler ve kırmızı kalp kutu hediye sepetleri. Tabi bunlarda olabilir ama kıyafetleriniz ile görsel bir show yapmaya ne dersiniz?

Moda, tekstil ve aksesuar markaları bu özel dönem için her yıl özel planlamalar yaparlar. Koleksiyonlarında özellikle elbiseler, iç çamaşırları, trikolar ve sweatshirt'ler, aksesuarlarda konsepte dair aşk içerikli renk, desen, baskı ve özel cümleli tasarımlar çalışırlar. Kimi sevgililer tek tip giyinmeyi çok sever. Çiçeği burnunda ve eğlenceli çiftler için bu tip ürünler çok idealdir. Kimileri ise kendilerini şık ve çekici kılmak için güçlü gösteren takım elbise veya şık tarzlarda elbise gibi tercihlerle daha özenli olmayı ister. Ben bir moda yazarı olarak size tarzınızı nasıl belirlerseniz belirleyin bu özel gün için kıyafetlerinize zaman ayırdığınızı veya özendiğinizi gösterin derim. Çünkü yarın bir araya geldiğinizde ilk sözsüz iletişimi bu kıyafetlerle hissettireceksiniz. Bunu başardıktan sonra yaratacağınız atmosfer, seçerek kullandığınız özel cümleler ve final olarak hediyeniz ile bu tatlı sınavdan yüksek puan alarak çıkabilirsiniz.

Bir gün kala size hediye önerisinde bulunacak değilim ama illaki bir şeyler önermem gerekirse kişiselleştirilmiş hediyeler ister küçük ister büyük olsun hep geçer not alır. Örneğin aldığınız bir gömleğin manşetlerine hem kendinizin hem de onun baş harflerini işletebilirsiniz. Özellikle beyler hediye konusunda iyi olmadığınız biliyorum bu son dakika krizini bir markadan hediye kartı alıp, süslü paketletirseniz eminim sevgilinizin keyfi yerine gelecektir. Bunun yanında şiir yazamıyorsanız en güzel anınızı kaleme alıp hediyeniz ile birlikte vermek size çok ama çok artı puan sağlayacaktır, bende söylemesi...