Kış modasında öne çıkan tasarımlar

2021/22 yılının kış modası ve trendlerinde ön plana çıkan birçok stil ve tasarım var. Soğuk ayların yarattığı o ruh halini bu trendler ile pozitife çevirmek elimizde. İşte o trendlerden bazıları...

ÜMİT TEMURÇİN / umittemurcin@gmail.com

Lüks markalar ve moda tasarımcıları, dünyamızın karşı karşıya olduğu değişikliklere hızlı tepki verdi, artık kumaşlardan örnekler diktiler, dijital platformlarında tepkileri ölçtüler. Bu proaktif enerji, son yapılan moda haftalarında podyumları süsleyen parlak ve cesur fikirler ile taçlandırıldı. Kışlık gardıroplarımızı hem hava şartlarına hem de ruh halimizi yükseltecek şekilde planlamaya ne dersiniz?

*Cesur renkler ve yeni stiller, kış gardırobunuza anında neşe katacak. Soğuk ayların olmazsa olmazı siyah paltolarınızın içine cesur bir parça eklemeyi deneyin. Farklı baskıları karıştırmak ve eşleştirmek de oldukça etkili olabilir. Sanatsal grafik baskılar, geometrik veya dramatik tonları olmayan çiçekli desenler seçin.

*Dökümlü maksi elbiseler, size hem konfor sağlar hem de soğuklara karşı baştan aşağı koruyucu olur. Bu elbiseleri tercihinize göre; fular, şapka, kemer, eldiven ve botlarla tamamlamak stilinizi güçlendirir.

*Hem sosyal medya hem de podyumlar bizi etkili renk tonlarını birlikte kombinlemenin o kadar da kötü bir fikir olmadığına ikna etti. Şu anda geleneksel moda kurallarına meydan okunuyor. Pembe ve neon turuncu, mor ve güneş sarısı, yeşil ve kobalt mavisi birlikte rahatça kullanılıyor. Pandemi sonrası gardırobunuzu aydınlatmak hayatınıza biraz renk getirmek için iyi bir stil fırsatı olabilir.

*En sevdiğiniz kısa elbisenizi bir pantolonla kombinlemenizi önermem sizi şaşırtabilir ama beni bir dinleyin. Bu trend podyumlarda, sokak stili yıldızlarında ve ünlülerin fotoğraflarında oldukça arttı. Cesur bir adım olabilir ama doğru kombinler ile çevrenizin stil ikonu olabilirsiniz.

*Günlük şıklığınız için denim, önden düğmeli midi elbise ya da geniş paçalı pantolonlar vücudunuzu uzatır ve gardırobunuza çok yönlülük katar.

*Kışın en soğuk döneminin başlaması pusulamızı deri tasarımlara çevirdi. Neden baştan ayağa deri bir kombin denemiyorsunuz? Her zaman şık ve lüks bir algı yaratan deri birçok stilde her zaman ilk dikkat çeken parça olarak sağlam bir karaktere sahiptir. Unutmadan uzun deri bir eldiveni, aksesuar repertuarınıza muhakkak ekleyin.

*Işıltı genellikle akşam ve özel etkinlikler için ilk olarak aklımıza gelse de, podyumlardan benimsediğim stil ipuçları beni aksine ikna etti. Günlük kot pantolonlarla eşleştirildiğinde, ışıltı gün ışığında harika görünebilir. Yelekler, trençkotlar ve blazerların içine ışıltılı ürünler ile yüksek bir görünüm yaratabilirsiniz.

*İlk başta, hafif ve şeffaf bir tasarım giymek kış ayları için pek mantıklı gelmiyor, ama tekrar düşünün. Mükemmellik için bu trend akşamlarınızın cesaret ifadesi olacak. İnce parçalarınızı kışın vazgeçilmezlerine dönüştürmek için örme kumaş, uzun etek veya balıkçı yaka seçmeyi deneyin.