Kış alışverişinde avantajı değerlendirin

Sürdürülebilir bir dünya için bilinçli alışveriş yapmak artık oldukça önemli. Mevsimin bu günleri ihtiyaçlar doğrultusunda zevkli seçimler yapmak ve indirim dönemi avantajlarını kullanmanın tam zamanı…

ÜMİT TEMURÇİN / umittemurcin@gmail.com

İndirim gibi sihirli bir kelimenin sizi heyecanlandırdığını biliyorum. Alışveriş için tabi ki fırsatları değerlendireceğiz ama bunu kendimizi kaptırmadan ve bilinçli bir şekilde yapmak en güzeli.

Sonbahar/Kış sezonu ürünleri belki de yatırım yapılması gereken birçok ürün içermekte. İhtiyaç listesini bekletenler için indirim sezonu bulunmaz bir fırsat. Mont, Kaban, triko ve bot gibi büyük parçalar ve deri malzemelerin sezon etiketleri oldukça yüksek olabiliyor.

Ben alışverişlerimi toplu olarak hep indirim zamanı yaparım. Tabi ki sezon ilk açıldığında almam gereken özel tasarımlar veya heyecan veren ürünler buluyorsam alışverişimi yapıyorum. Bugünlerde kış indiriminin ikinci adımı başladı. Yani oranlar yüzde 40-50 civarında. Bu dönem beğendiğiniz ürünlerin bedenlerini rahatlıkla bulabilirsiniz. Önümüzdeki haftalarda ise bu oranlar yüzde 70-80'i bulacak ama o zaman da ürün adetleri oldukça azalıyor ve istediğiniz bedeni bulmak çok zor olabiliyor.

Online'da devam eden fırsatların yanı sıra, Nişantaşı'nda yaşayan biri olarak cadde mağazaları ve AVM'lerin iyice hareketlenmeye başladığını da rahatlıkla söyleyebilirim. Peki sizde durumlar ne aşamada? İndirim oranlarını göz önünde bulundurursak size hiç durmamanızı tavsiye ederim.

LİSTENİ HAZIRLAYARAK ALIŞVERİŞE ÇIK

* Sezonun trend modellerine ve renklerine göz atın. Çünkü gelecek kış aylarında da bu ürünleri rahatlıkla kullanabilirsiniz.

* Gardırobunuzda bulunan ama kullanmadığınız ürünleri gözden geçirin ki tekrar aynı hatalara düşmeyin. Ne kadar az o kadar ferahlık...

* Günlük kurtarıcı ürünler ile özel ürün listenizi yan yana koyup önceliklerinizi belirleyerek ilerleyin.

* Favori markalarınızın indirim oranlarını, web sitelerinden kontrol edin.

* Alışverişi nerede ve hangi gün, hangi saatlerde yapacağınız önemli, yoksa alışverişiniz eziyete dönüşür ve istediklerinizi bulmakta çok zorlanırsınız.

* İndirimde alışveriş yapmak neredeyse sporda kardio yapmak gibidir. Konforlu giyinmek onlarca ürün değiştirirken size kolaylık sağlayıp, sağlıklı kararlar vermenize büyük etki eder.

* Hızlı kilo alıp veren bir yapınız var ise riskli kalıplardan kaçının. Hem oversize trendi en çok kışın kullanılıyor.

* Takı, çanta, kemer vb. ürünler sevdiklerinizin özel günleri için hediye alıp bir kenara koymak için kazançlı bir dönem. Önümüzde ki ilk özel gün ise 14 Şubat Sevgililer Günü...

* Fikirlerine ve tarzına güvendiğiniz bir arkadaşınızı indirim alışverişlerinizde yanınıza alın.

* Bot, gece elbisesi, mont, ayakkabı, kaban, takım elbise gibi sezonda yüksek fiyatlı ürünlere indirimde yatırım yapmak çok kârlı olabilir.

* AVM ve mağazalarda covid-19 önlemleri oldukça sıkı ama siz yine de yanınızda yedek maske ve ekstra dezenfektan bulundurun.