Kayıkçı'dan yeni albüm: ''Places''

Modern-klasik müzik bestecisi ve piyanist Büşra Kayıkçı, PLACES isimli yeni albümünü Warner Classics etiketiyle ve Warner Music Türkiye desteğiyle yayımladı.

Dünya çapında hatırı sayılır bir dinleyici kitlesine ulaşan, modern-klasik müzik bestecisi ve piyanist Büşra Kayıkçı, PLACES isimli yeni albümünü Warner Classics etiketiyle ve Warner Music Türkiye desteğiyle yayımladı. "Besteci olarak aslında bir mekân tasarlarım. Dinleyici, bu mekânı deneyimler; mimarisinde bir yolculuğa çıkar." diyen Kayıkçı, yeni albümünü 2019'da yayınlanan çıkış albümü "Eskizler"in hem devamı hem demlenmiş, olgunlaşmış bir uzantısı olarak görüyor. "Eskizler"de olduğu gibi, yeni albümünde de Kayıkçı'nın yaklaşımı sinestezik; müzik ve mimariyi harmanlayan, birlikte kurgulayan bir düşünceye dayanıyor. Fakat yeni albümün başka bir özelliği daha var: mimari-müziğin yalnızca belirli disiplinlerarası yöntemlerle yapılmak zorunda olmadığını, farklı yolların ya da seslerin de mümkün olduğunu göstermek.

Bu albümde Kayıkçı, ona ilham veren mekânların müziğinin peşine düşüyor. "Albümde yer alan parçalar pandemi kısıtlamaları sırasında yazıldı. Hapsolmuş gibiydim ve gitmek istediğim yerleri hayal edip durdum." şeklinde konuşan Kayıkçı albümünün çıkış şarkısı Fernweh ile ilgili duygularını şu sözlerle anlattı: "Almanca bir kelime olan 'Fernweh', uzak yerlere duyulan karşı konulmaz bir arzu ve özlem hissini ifade ediyor. Bu parça da pandemi döneminde yazıldı. Fernweh, deniz kenarında geçirdiğim vakitlere dair duyduğum yoğun ve derin özlemimi ifade ediyor. Denizi seyretmek benim en önemli ilham kaynaklarımdan biridir ve bana sonsuzluk hissi verir. Fakat karantina sürecini evde kızımla beraber geçirdim. Ben de bunu müziğime döktüm."