Kayak kıyafetleri bu yıl çok daha retro

ÜMİT TEMURÇİN

umittemurcin@gmail.com

Podyumlardan zirvelere uzanan kayak kıyafetlerinde sizin tercihiniz ne? Bu sezonun trendlerinden haberdar mısınız? Kayak valizi düzenleyenler için küçük tüyolar ile karşınızdayım…

Kayak merkezlerinin zirvelerinde esen sert rüzgârlar ve soğuklarda dahi artık stil savaşları başladı diye bilirim. Artık kayak veya snowboard’u ne kadar iyi kullandığınız kadar, instagram profilleri için stilinizle de dikkat çekmek o kadar önem kazandı. Hal böyle olunca ihtiyaç yerini trend takibine bırakıyor. Kayak sezonu dolu dizgin devam ederken özellikle hafta sonları Palandöken’den Uludağ’a birçok kayak merkezi spor sevenlere hizmet vermekte. Kayak kıyafetleri oldukça renkli ve dayanıklı ürünlerdir o nedenle uzun yıllar kullanılabilinir. Fakat bu sezon kayak kıyafetlerine ayrıca bir rağbet var. Bunun nedeni hazır giyim ve couture markaları kayak için kapsül koleksiyonlarında geniş kalıplara, retro desenlere ve soluk tonlardaki tasarımlara yer vererek tüketiciye yeni ürünler edindirme hissiyatı uyandırdı.

Geçen sezonlarında vücudu saran kıyafetler bu sezon daha bol kalıplarda karşımıza çıktı. Beyaz pistlerin üzerinde süzülen rengarenk giyinmiş insanlar bana adeta gökkuşağının dağılmış ve hareket eden ışıkların yansıması kadar büyülü geliyor. O yüzden renklilik hep oldu ve hep olacak ama bu sezon retro stilin ön plana çıkmasından dolayı renkler neonlardan soluk karakteristik tonlara yerini bıraktı. Kayak kıyafetlerinin en iyi dostu hiç şüphesiz kar botları, özellikle hanımların tüylü ve iri yapılı bot modelleri son yıllarda çok kullanıldı. Su, kar ve soğuklara meydan okumasının dışında bu yıl, hafif ve boyutunun kısa olması artık hanımlar için ilk tercih sebebi. Ailece ayakkabılarınızın içine ise termal çorap giymeyi ihmal etmemelisiniz.

NELER ÖN PLANDA?

Desenli ürün sevenler için retro grafik desenler oldukça ön planda. l Pilot tulumlarının puf modelleri hiç olmadığı kadar sevildi. 

İnovatif ürünler çok tercih sebebi. Örneğin; dokunmatik eldivenler veya cam rengi değiştirile bilinen kayak gözlükleri. 

Termal içlikler ve cebinizde ellerinizi birkaç saat ısıtabilen jel petler.

Son yıllarda kayak sonrası düzenlenen partilerin popülerleşmesi kayak haricinde de stil savaşlarının artmasının ana nedenlerinden. Kürk detaylar ve parlak aksesuarlar karlar kraliçelerinin ilk tercihleri. l Çocuklar kayak kıyafetlerinde sevimli hayvan kulaklıkları oldukça sempatik.