Kardashian da tercih ediyor, George Clooney de

SİBEL ATEŞ YENGİN

sibel.ates@aksam.com.tr

Cildin yaşlanmasını durdurmak ve genç bir cilt elde etmek için son yıllarda ameliyat yerine cerrahisiz uygulamalar tercih ediliyor. Bunlardan biri de saten yüz germe. Endorfin Estetik ve Yaşam Merkezi’nden Op. Dr. Eser Aydoğdu’ya yöntemi konuştuk.

Saten yüz germe nedir, nasıl uygulanıyor?

Saten yüz germe işlemi aynı anda hem radyo frekansı hem de ultrasonu birlikte kullanılabilen ve FDA (Amerika Sağlık Örgütü) tarafından kırışıklık giderme onaylı özel bir aletle yapılıyor. Cilt kalitesinin artması ve yeni bağ dokunun oluşabilmesi için kolajenlerin uyarılması gerekir. İşte saten yüz germe işleminde hem radyofrekans hem de ultrason eş zamanlı olarak kullanıldığı için cildin her katmanına homojen bir şekilde iletebilmektedir. Düzenli iletilen enerjiye bağlı olarak düzenli kolajen ve elastin artışı aynı zamanda yeni bağ doku oluşumu sağlar. Bu işleme tam kat doku yenilenmesi diyebiliriz. İşleme Saten Yüz Germe denilmesinin sebebi ise cildin göstermiş olduğu yenilenme sonunda cilt kalitesinin artması ve ciltte gözle görülür bir ışıltı oluşmasıdır. 

Diğer uygulamalardan farkı nedir?

Cildimize yeniden sıkılık kazandırmak ve kırışıklıklardan kurtulmak için geliştirilen Saten Yüz Germe Uygulamasının, radyofrekans ve ultrasound enerjisini aynı başlıkta barındıran tek sistemle yapılması etkinlik açısından öne çıkıyor. Bu uygulamanın diğerlerinden en önemli farkı hibrit teknolojiyle birlikte uygulanması. Odaklanmış Radyo frekans Teknolojisi ve Ultrasonu eş zamanlı olarak verebilen tek uygulamadır. Saten yüz germe işlemi her dokuya etki eder ve kişinin kolajeninin tamamını uyarır. Uygulama sonunda yenilenme süreci hemen başlar. Kişi uygulama sonunda hemen farkı görür ve hisseder. Yenilenmiş olan cilt eski haline dönmez. Dolayısıyla 1,5 ya da 2 sene sonra tekrar 4 seanslık bir kür yaptırılabilir.

Ciltte yarattığı etkiler nelerdir?

Ameliyatsız yüz gençleştirme teknolojileri arasında saten yüz germe işlemi, radyofrekans, hybrid enerji, fokuslu ultrason, akustik dalga teknolojileri kullanılarak yapılıyor. Uygulama sonunda sıkı, gergin ve toparlanmış bir cilde sahip olunabiliyor. Uygulama sonunda cilt yeniden kollajenle dolar. Saten Yüz Germe uygulamasıyla oluşan yeni kollajen, deride kırışıklıklarda azalma, sıkılaşma, daha canlı bir deri görünümünü sağlar. Sistem aynı zamanda vücutta da saten etkisi yaratabilecek başlığa sahip olduğu için ciltte sıkılaşma sağlar.

Erkek ve kadınların tercih etme oranları nelerdir?

Özellikle bu tarz uygulamaları erkekler çok fazla tercih ediyor. Çünkü genellikle erkekler dışarıdan anlaşılmayan, kimsenin fark etmediği uygulamaları, doğal görünen gençleştirme yöntemlerini tercih ediyorlar. Bu uygulamayla tamamen doğal ve cildin sıkılaştığı yüzler elde ediyoruz.

Kimler tercih ediyor yaş  grubu aralığı nedir?

Ameliyat ve iğne korkusu olan, herhangi bir cerrahi müdahale olmadan işlem isteyen kişiler genellikle tercih ediyor. Kanserli hastalar ve geçmişi olanlar ayrıca kalp pili olanlar ve gebeler için sakıncalı. Kim Kardashian, George Clooney, Madonna gibi ünlü isimler de Saten Yüz Germe işlemini tercih edenler arasında.

Markanızın isminin bir hikâyesi var mı?

Endorfin mutluluk hormonudur. Amacımız bizimle yolu kesişen herkesle tecrübelerimizi paylaşmak. Sevdiğimiz işi yaparken kendimiz mutlu olmak, hem de verdiğimiz hizmetlerle gelenleri mutlu etmek. Ve ayrıca endorfin hormonumuzu artıracak bütün hizmetlerimizi merkezimizde sevgili üyelerimize sunmak. Spor endorfini arttırır dedik; pilates ve ems‘yi koyduk. Güzel ve sağlıklı beslenme endorfin’i artırır dedik; diyet, detoks ve sağlıklı beslenme birimi kurduk. Hipnoterapiyle stresten arındırıp endorfini yükseltmeyi planladık. Gençleşme, güzelleşme endorfini en çok artıranlardan dedik ve estetik birimini büyüttük, geliştirdik.