Karakterimiz ve ruh halimiz giydiklerimize yön veriyor

Sürekli değiştirdiğimiz kıyafetler, vazgeçemediğimiz pantolonlar, rengârenk çantalar veya kombin yaparken “Neyle tamamlasam?” diye kara kara düşünmemize neden olan aksesuarlar karakterimizi yansıtma konusunda bizlere ayna tutuyor.

Kıyafetlerimiz sadece bizi örten ve koruyan kumaşlar olmaktan çıkıp, aynı zamanda zevklerimizi ortaya koyan bir ifade biçimi olarak var oluyor. Hatta kullandığınız renkler, desenler, geometrik şekiller bile ruh halimizi anlatmaya yardımcı oluyor. Marka ve Stil Danışmanı Burçak Ilıman kıyafetlerimizin karakterimizi nasıl yansıttığını, hangi parçalarla ne aktardığımızı anlattı.

KALEM ETEKLER SAYGI UYANDIRIYOR

Dar bir gömlek, iddialı olduğumuzu ve resmi olmayı sevdiğimizi gösteriyor ve ciddiyet sağlıyor. Kalem etekler klasik sevdalısı kişiler tarafından tercih edilirken, kendine güvenen, sakin, güçlü, kendinden emin bir görüntü çiziyor ve saygı uyandırıyor. Kıyafetlerinde sıklıkla deri kullananlar bağımsız ve asi bir ruha sahip olduklarını gösteriyorlar. Yuvarlak kesimli kıyafetler ise daha yumuşak bir karakter ve iyi huylu bir insan imajı veriyor. Babetler güçlü olmayı işaret ediyor. Stiletto giyinen biri zarif ruhlu, ince ve asil bir karaktere sahip olduğunu, sandalet giymeyi sevenler biraz sert aynı zamanda eğlenceli bir yapıya sahip olduğunu, babet giyinenlerse hayata pembe gözlüklerle baktığını söylüyor.

İnce bileklikler maskülenliğin işareti

Taktığımız iri halka küpeler o an ki ruh halimizin vurdumduymaz, umursamayan, acılara alışık bir halde olduğumuzu gösteriyor. İnce bileklikler maskülen bir yanımızın olduğunu anlatırken, taşlı zarif yüzükler asalete olan düşkünlüğümüzü, küçük taşlılar gösterişli bir hayat yaşamayı sevmediğimizi, büyük taşlı yüzükler ise gösterişli bir hayat tarzını benimsediğimizi anlatıyor.

RENKLER BİZİ ELE VERİYOR

Renklerin de insan psikolojisini etkilediği bilinen bir gerçek. Stilimiz ve kullandığımız renkler, karşımızdaki kişiyi, daha biz konuşmadan yüzde 58 oranında etkiliyor.Moralimiz düzgünse daha canlı cıvıl cıvıl renkler desenler tercih ederken, koyu renkler tercih ettiğimiz zamanlar kafamızın karışık ve çözmediğimiz sorunlar olduğunu gösteriyor. Beyaz; temizliği, güvenilirliği, istikrarı temsil ediyor. Saygınlığı, sıcaklığı, dikkat çekiciliği, geçici olmayı, zekâyı,hırsı ve entelektüelliği çağrıştırıyor; karşımızdaki insana büyük düşüncelerin, umutların insanıolduğumuzu anlatıyor. Mat gri, bej, koyu yeşil gibi renkler saklanma arzusunu gösterirken; renksiz, tatsız, ürkek bir kişilik imajı veriyor. En etkili ve uyarıcı renk olan kırmızı; Canlandırıcı,cesur, sert, enerjik, heyecanverici olmasının dışında karşımızdakine meydan okuduğumuz intibaını bırakabiliyor.