Karaciğer tedavisinde çözüm karahindiba

50 yıllık eczacı Mehmet Müderrisoğlu, tedavide bitkisel madde olan ‘kolin, slybin fosfolipid, enginar ekstresi ve taraxicum yani karahindiba’ karışımının kullanımını tavsiye etti.

Türkiye’de her 5 kişiden birinde karaciğer yağlanması görülüyor, tedavisi konusunda ise çeşitli yöntemler mevcut. Bu yöntemlerden biri olan bitkisel tedaviye değinen 50 yıllık eczacı Mehmet Müderrisoğlu, tedavide bitkisel madde olan ‘kolin, slybin fosfolipid, enginar ekstresi ve taraxicum yani karahindiba’ karışımının kullanımını tavsiye etti. 

SİGARADAN UZAK DURUN

Karaciğerin aşırı depolama nedeniyle zamanla yorulduğuna dikkat çeken Müderrisoğlu, “Çok yemek yediğin zaman, şeker tüketip içki içtiğin aldığın kalorileri enerjiye çevirirken çok yoruluyor. Yorulduğu zaman daha çok çalışması gerekiyor. Her çalıştığında organ büyümeye başlıyor ve büyüdüğünde sorun oluyor. Kullanabileceğin miktarın üzerinde yağ ve şeker var ise depoluyor. Siz o yağları tekrar almaya başlıyorsanız depo büyüyor. Büyümesi de göbeğinin büyümesine yani kilo almanıza neden oluyor. Bu da karaciğerin yağlanmasına ve rahatsızlanmasına sebep oluyor” dedi. Karaciğerin uzun bir süre sağlıklı hizmet vermesinde alkol ve sigaradan uzak durmanın önemine dikkat çeken Müderrisoğlu, “Alkol ve sigaradan uzak durmalıyız. Yemeklerimizi az yağlı ve sakince yemeliyiz. Kızartmalardan kaçmalıyız, glutensiz ekmekleri ve yemekleri tercih etmeliyiz. Bunları yapalım ki, karaciğerimiz bize uzun bir süre hizmet edebilsin. Şunu tekrar etmekte fayda var. Karaciğer en önemli organımızdır” dedi.