Kar tatili için en iyi 5 adres

Türkiye hem zengin flora ve faunası hem de dünya çapındaki kayak tesisleriyle kış turizminin parlayan ülkelerinden biri. İşte HotelsPro’nun seçtiği kışın ve karın tadını çıkarabileceğiniz turizm merkezlerinden bazıları…

Zigana Geçidi/Gümüşhane

Yılın beş ayı karlı kaplı olan Zigana ülkemizde son yıllarda yeni yeni öne çıkan alternatif kış turizmi merkezlerinden biri. Konaklama yapılabilecek bir kayak tesisi olan bölge daha sakin bir kış tatili tercih edenler için uygun. 

Yedigöller/Bolu

Kayak dışında da alternatif arayanlar için uygun merkezlerden biri Yedigöller'de trekking pistlerinde uzun yürüyüşler yapabilir, doyumsuz manzaranın tadını çıkarabilirsiniz.

Palandöken/Erzurum

Palandöken, 6 ay karla kaplı pistleri ve tesisleriyle kış turizmi için önemli alternatiflerden. Kayak tutkunlarının vazgeçemediği Türkiye’nin en uzun kayak pistine sahip. 

Ilgaz Dağı/Kastamonu

Kayak yapmayı sevenlerin son yıllardaki gözdesi Ilgaz Dağları’nda 4 konaklama tesisi ve 3 doğal pist mevcut. Akarsuları, florası ve yaban hayvanlarıyla zengin bir doğal hayata sahip Ilgaz, iyi bir seçenek. 

Uludağ/Bursa

Türkiye’de kış turizmi denilince akla ilk gelen yer olan Uludağ, keyifli bir yarıyıl tatili için öne çıkan noktalardan biri. Altyapı ve uzunluk açısından çok elverişli pistlere sahip olan Uludağ’ın, tesis sayısı ve kalitesi de dünya standartlarında. İstanbul’a yakınlığıyla dikkat çeken Uludağ’da aralık-mart arası kayak için en uygun dönem.