Kanserle mücadeleye 'estetik üretim'

Dedesinin 55 yıl önce 30 metrekare alanda kurduğu tekstil atölyesini üçüncü kuşak olarak 10 metrekarelik üretim alanına dönüştüren Yeni İnci’nin üçüncü kuşak temsilcileri, kaliteyi önde tutarak sektörde yeniliklere imza atıyor.

Şirketin Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Furkan Atakan, meme kanseri hastalığına yakalanmış kadınlar için ürettikleri sutyenle Çin’den ithalatı önlediklerini kaydetti. 

ÇİN’DE MADE IN TURKEY DAMGASI

Atakan, bu üretimin ilham kaynağının da bu hastalığa yakalanmış kadınlar olduğunu belirterek şunları söyledi: “Genç kızken bizim ürettiğimiz sutyeni kullanmış, evlenmiş yine bizim sutyeni kullanmış, sonrasında meme kanseri nedeniyle göğsünün biri ya da ikisi alınmış kadınlarımız var. Bazıları bizi arayarak, bu rahatsızlık sonucu istediği tarzda sutyen bulamadığını söyledi. Bunun üzerine biz bir çalışma başlattık. İlk baştan fabrikayı arayıp bu talepte bulunan kadınlarımıza ürettiğimiz onlara özel sutyeni vefa borcu olarak hediye ettik. Ülkemizin gerçeği maalesef bu hastalık çok sık görülüyor. Talep çok fazla olunca daha geniş bir araştırma yaptık. Çin’den ithal edildiğini ve medikal malzeme olarak 100 dolar civarında satıldığını öğrendik. Ancak sadece 4-5 beden olarak ithal ediliyordu ve bu her kadına uymuyordu. Biz 24 farklı beden numarasıyla üretim yaptık ve Çin’in onda bir fiyatına Made ın Turkey damgasıyla bayilerimize gönderdik. Böylece bu sutyeni medikal malzeme olmaktan da çıkardık.

KULLANICI YÖNLENDİRDİ

Bu ürünü geliştirmemizde kadınların talepleri bizi yönlendirdi. Onlar estetik görüntüyü bozmayacak olan bu sutyenin slikondan olmasını istemediler. Ama şunu hep söylüyorum ‘Keşke hiçbir kadın bu hastalığa yakalanmasa da bu üründen bir tane satmasak’ ama maalesef bugün en çok talep gören ürünlerimizden. Bunu sadece ülke içinde değil, yurtdışına da satıyoruz Ortadoğu, İran, Suudi, Arabistan, Mısır, Afrika kıtasının birçok ülkesinden talep var. Hollanda ile de anlaşma yaptık.” 

KADINLARA YENİ ÜRETİM MÜJDESİ

Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Atakan, kadınlara sağlık sunacak ve onları manyetikten koruyacak yeni ürünün de müjdesini verdi: “Cep telefonu dalgaları gibi gözümüzle görmediğimiz bir sürü manyetik akımlar var. Bunu önleyecek bir sutyen çalışması içine girdik. Üniversitelerle de işbirliği yaparak bu ürünü geliştirdik. Bu sutyen kadınları manyetik akımlardan korurken aynı zamanda stres yaşamasının da önüne geçecek. İki ay içerisinde bunu da kadınlarımızla buluşturacağız.