KANSERE NAR, BROKOLİ…
Brokoli: Selenyum, potasyum, kükürt ve diyet lifi yönünden zengin. İdrar yolları, kalın bağırsak ve meme kanserine karşı koruyucudur. Çiğ olarak veya buharda pişirilerek tüketilmelidir.
Nar: İçerindeki C vitamini, demir ve potasyumla bağışıklık sistemini güçlendirir. Kolesterolü ve kan şekerini dengeleyici, kanser hücrelerinin gelişmesini engelleyici özelliğe sahiptir. Özellikte prostat kanserinde etkilidir.
KALBE SOĞAN
Soğan: Kanı temizleme özelliği vardır. Kötü kolesterolü düşürür, iyi huylu kolesterolü yükseltir. Doğal antibiyotiktir. Potasyum minerali, B ve C vitamini içerir. Şeker hastaları ve gebeler doktor kontrolünde tüketmelidir.
Keten tohumu: C, E ve K vitaminlerinin yanı sıra kalsiyum, bakır, demir mineralleri açısından zengin. Omega-3 Yağ Asidi içeriği yüksektir. Antioksidan özelliktedir, kan şekerini ve kolesterolü dengeler.
UYKUSUZLUK İÇİN PAPATYA ÇAYI
Papatya çayı: Hazmı kolaylaştırır, ağrı kesici ve antiseptik özelliği vardır. Hafif dereceli uyku sorunlarında yardımcı olur.
Çarkıfelek çayı: Sakinleştirici ve ağrı kesici etkisiyle uykusuzluğa iyi gelir. İçeriğindeki harmin maddesi mutluluk sağlayarak uykuya dalma zorluğunu engeller.
ALZHEİMER
Tarçın: Kokusu hafızayı kuvvetlendirir. Sütlü tatlılara, salatalara eklenebilir. Bir fincan çay şeklinde tüketilebilir. Fazlası kabızlığa, neden olur, kan şekerini düşürür.
Zerdeçal: Hastalığın ilerlemesini önler. Yemeklere veya süte katılarak tüketilebilir. Kan sulandırıcı ilaçlarla kullanılmamalı.