Kadınların sesi notalarla duyulacak

TRT Müzik ekranlarında yepyeni bir program başladı geçtiğimiz günlerde.

Kadınların sevgi dolu bir dünyada, şiddete maruz kalmadan yaşamalarını sağlamak ve şiddeti durdurmak adına bir farkındalık yaratmak için yola çıkan Kadının Senfonisi programı; kadının yaşadığı acıyı, zulmü, sevdasını, fedakârlığını en önemlisi toplumu ayakta tutan analık vasfını notaların diliyle şarkılarla anlatmaya çalışacak.

Kadının Senfonisi, Ankara Devlet Opera ve Balesi orkestra sanatçılarının eşliğinde ve şef Zafer Gündoğdu yönetiminde müzik tarihimize değerli katkılarda bulunan kadın bestekârların eserlerini yeniden yorumlayarak, müzikte kadın dokunuşunun önemine dair farkındalık yaratmayı amaçlıyor. Sevilen şarkıların senfonik düzenlemelerini Murat Akçay, programın yapımcılığını ise Funda Babaoğlu Şahin ve Reyhan Dalan üstleniyor. Her hafta iki kadın sanatçının solist olarak yer alacağı programın ilk bölümünde tiyatro dünyasının başarılı isimlerinden Ecem Erkek ve Türkçe pop'un romantik sesi ve şarkı yazarı Ceren Gündoğdu konuk oldu.

Her çarşamba 22.45'te TRT Müzik'te ekranlara gelecek programın önümüzdeki hafta konukları ise; oyuncu ve yazar İclal Aydın ile müzisyen Sema Moritz olacak. Gelecek programlarda ise Kadının Senfonisi'nde; Ayşen Birgör, Selma Geçer, Mine Geçili, Ebru Cündübeyoğlu, Zeynep Başkan gibi birçok isim yer alacak.