Kadınlardan yaratıcı fikirler

SİBEL ATEŞ YENGİN
sibel.ates@aksam.com.tr

Boşuna yuvayı dişi kuş yapar dememişler. Gerçekten de hayatı kolaylaştırmakta üstlerine yok kadınların. Evde işe yaramayan ama atmaya da kıyılamayan bir sürü eşya, onların yaratıcı çözümleri sayesinde yeniden hayat bulur. Eski rendeleri küpe askısına, buz kaplarını yüzük saklama kutusuna, elmaları şık mumluklara dönüştürüverirler. İşte 9 bin kadının 45 bin önerisinden seçilen bu şahane fikirler bir kitapta toplandı. Bazılarını sizin için derledik.  

Elmadan mumluk

Tealight mumu elmanın üzerine yerleştirin. Bıçakla etrafından çizerek mumun çapını işaretleyin. İşaretlediğiniz yeri bıçakla kesin ya da bir kaşık yardımıyla oyun. Açtığınız oyuğa mumu yerleştirin. İşte size bir çırpıda hazırlanan dekoratif mumlar. 

Sivrisineklere karşı limon ve karanfil birebir 

Yaz aylarında sivrisineklerden korunmak için bir adet yeşil limonu ikiye bölün, limonu kapatacak şekilde ortalarına karanfil tanelerini yerleştirin. Hazırladığınız doğal sineksavarları evinizin istediğiniz köşesine yerleştirerek evinizi sineklerden arındırabilirsiniz.

Buz kalıplarınız renklensin

Buz kalıplarını doldurduğunuz suyun içine kiraz, nane yaprağı, vişne, çilek gibi küçük küçük doğradığınız meyve parçalarını koyun. İçeceklerinizde kullanacağınız dekoratif buzlar yapmış olursunuz. Suyu kaynatıp soğuttuktan sonra dondurursanız buzlarınız da kristal gibi canlı görünür. 

Eşinizin eskimiş gömleğinden önlük

Eşinizin eskiyen gömleklerinden önlük yapabilmek için gömleğin düğmelerini kapatın, masanın üzerine serin. Yakaya dokunmadan boyun kısmından kolların altına doğru keserek kolları çıkarın. Yaka hariç gömleğin arka kısmını da keserek çıkarın. İsterseniz artan kumaşları da kuşak olarak değerlendirebilirsiniz. 

Elbise askısında fularlar, atkılar

Bir elbise askısına 10-12 plastik halka geçirin. Dolap içi aksesuar askınız hazır. Halkalara yerleştireceğiniz eşarp, fular, atkı ve kravatlarınızı düzenli bir şekilde gardırobunuza sığdırabilirsiniz. 

Rendelerden küpelik

Mutfağınızda kullanmadığınız eski rendelerinizi küpeleriniz için askılık olarak kullanabilirsiniz. Rendenizi istediğiniz gibi boyayın, kuruyunca küpelerinizi asın. 


Pilavın dibi tutarsa

Pilavınızın dibi tutarsa sakın yeniden yapmaya kalkmayın. Kadınlarda yine çare tükenmiyor. İşte size yanık kokusunu geçirmenin yolu. Pilavınızın üzerine bir dilim beyaz ekmek koyup10 dakika bekleyin, yanık kokusu geçsin.