Kadın ve güç ilham kaynağım

AYSUN YILDIZ GÜNGÖR
aysun.yildiz@aksam.com.tr

Marka ve Stil Danışmanı Burçak Ilıman, Miss Ayshe için hazırladığı ilk koleksiyonunu modaseverlerle buluşturdu. Heyecanına ortak olduğumuz Ilıman’la görüştük. Miss Ayshe koleksiyonunun hikâyesini, tasarladığı Türk bayraklı özel kıyafetleri ve 2017 trendlerini konuştuk. Ilıman, tasarımları içinse “Kadın ve güç benim her zaman ilham kaynağım oldu” diyor.

Miss Ayshe koleksiyonunuzun hikâyesini anlatır mısınız?

Koleksiyonumu şehirli, çalışan ya da günü dışarıda geçiren, ne istediğini bilen ve bir ortama girdiğinde dikkat çekmekten korkmayan cesur kadınları düşünerek hazırladım. Asymetry kesimleri çok fazla kullandım. Minimalliği ön planda tutsam da canlı renkleri kullanarak bir hareket katmayı amaçladım. Çoğunlukla gündüzden geceye aynı kombinle devam edilmesine imkan tanıyan ürünler hazırladım. Konfor ve şıklığı aynı anda yakalayabilmek çoğumuzun ortak beklentisi ve bu son zamanlarda bir lüks haline geldi. Vitrinleri süsleyen yüksek moda tasarımların aksine, ben dolapların vazgeçilmezini, her gün giyilmek isteneni yaratmayı arzu ettim.
2017’nin sezon trendleri nasıl olacak?  
Bu sene renk trendlerinin başında tam anlamıyla koyu bir lacivert ve canlı kobalt mavisi arasına sıkışmış serin ve yatıştırıcı bir mavinin tonlarını göreceğiz. Bende birçok yeleğimde ayrıca gömlek biyelerinde bu rengi kullandım. 
Bununla birlikte; bronz kırmızı, sıcak boz kahverengi, baharatlı hardal, haki ve zeytin yeşili, turuncu ve mercan, fuşya ve pembeyle metalik renkler yine trendler arasında olacak.
Yaptığınız tasarımlarınızla beklentilerinizin karşılığını görüyor musunuz?
Hazırladığım ilk koleksiyon hem davetliler hem de medya tarafından gerçekten çok beğenildi. Bu durum tabii ki tasarımcı olarak beni çok mutlu etti. Karşılığını özellikle manevi olarak fazlasıyla aldım. Şimdilerde pazarlama ve tanıtım çalışmalarımıza ağırlık verdik. Yaz sezonu için ayrıca koleksiyon çalışmalarımıza da başladık.

ŞIKLIK VE RAHATLIK BİR ARADA
 

Tasarımlarınızı üretirken nelerden ilham alıyorsunuz?
Kadın ve güç benim her zaman ilham kaynağım oldu. Şehirli kadının kendine güvenen duruşuyla birlikte şıklıkla 
rahatlığı bir arada bulabileceksiniz.
Tasarımlarınızı nasıl yorumlarsınız?
Tarzımı sadelikle şıklığın birleşimi olarak yorumlayabilirim. Asimetrik kesimli ceket ve gömleklerim koleksiyonumun en idealı parçaları diyebilirim.
Kadınların gardıroplarında hangi kombinler kesinlikle bulunmalı?
Vazgeçilmez on parça mutlaka kadınların gardrobunda bulunmalı. Bunlara zamansız parçalar da demek doğru olur. Sıralamak gerekirse; kalem etek, sigaret pantalon, beyaz gömlek, kot pantalon, trençkot, blazer ceket, kaşmir kazak, siyah elbise, şal, çanta ve aksesuarlar. İddialı parçaları düz ve spor tasarımlarla kombinlemelerini kesinlikle tavsiye ediyorum.
Hedef kitleniz kimlerden oluşuyor? 
Hedef kitlemi; özgün tasarımları üzerinde taşımaktan mutlu olan, sadeliğiyle göz kamaştırmak ve kendini özel hissetmek isteyen kadınlar oluşturuyor diyebilirim.
Fiyat aralıklarınız neler?
100 TL’den 750 TL’ye kadar ürünler bulmak mümkün.

MİLLETİMİZ VATANINA SAHİP ÇIKTI

Defileniz için ayrıcı Türk bayraklı özel kıyafetler sundunuz. Biraz anlatır mısınız, fikir nereden çıktı?
15 Temmuz Cuma günü, ülkemiz çok büyük bir ihanetle karşı karşıya kaldı. Millet iradesine yönelik acımasız bir darbe girişimi gerçekleşti; ancak milletimiz hem vatanına hem bayrağına hem de ülkemizin geleceğine canı pahasına sahip çıktı. Göğsünü tanklara siperetti. 237 şehidimiz, binlerce gazimiz var. Hem üzüntüyü hem de gururu yani karma karışık duyguları birlikte yaşıyoruz. Gerçekleştirdiğimiz defile de şehitlerimizi anmamamız; kanlı darbe girişimini unutmamız mümkün olamazdı. Bu nedenle defilemizin sonunda Türk bayraklı elbiseler tasarlayarak milli beraberliğimizede vurgu yapmak istedik. 

BLOG HAZIRLIĞI İÇİNDEYİM 

Kendi markanızı yaratmanız nasıl oldu?
Yaklaşık 11 yıldır bir iletişim danışmanlığı şirketi yönetiyorum. Hayat boyu eğitimi benimseyen yapım sebebiyle halen öğrenciyim ve sosyal psikoloji alanında doktora yapıyorum. Aslında Uluslararası ilişkiler mezunuyum fakat kendi işimi hiç yapmadım. Anne ve babamın gazeteci olması sebebiyle çocukluğum hep Bab-ı Ali yokuşunda geçti. Işıklı masaların ve gretuarların olduğu o güzel dönemi yaşamak belki de hayatımın en güzel şansıydı. Bir dönem gazetecilik yaptıktan sonra masanın karşı tarafına geçtim ve bir iletişim danışmanlığı şirketi kurdum. Şimdi ulusal ve uluslararası birçok markaya iletişim/ marka ve imaj danışmanlığı veriyoruz. Seyahatetmeyi, yeni tadları, fotoğraf çekmeyi, modayı ve kitap kokusunu seviyorum. Moda ve stilin yaptığım işin bir parçası olduğunu düşünerek yaklaşık 2 yıl önce moda eğitimi almaya karar verdim. Önce Vakko Esmod’da sonra da Çolpan İlhan Moda Okulu’nda Moda ve Stil danışmanlığı eğitimleri almaya başladım.Ve kısa bir süre önce ilk koleksiyonumu modaseverlerle buluşturdum. Şimdilerde bir blog ve kitap hazırlığı içindeyim.