Jurassic çağı devam ediyor!

Başak Bıçak

basakbicak@gmail.com

Bu hafta merakla beklenen iki film birden vizyonda! Jurassic World filminin ikinci halkası Yıkılmış Krallık ve gösterildiği festivallerde övgülere boğulan Ayin haftanın öne çıkan yapımları oluyor.

Jurassic World: Yıkılmış Krallık 

El Orfanato filmiyle tanınan J. A. Bayona, Jurassic World: Yıkılmış Krallık’ı kendi usulünde sinemalaştırırken ortaya izlemesi keyifli bir seyirlik çıkarıyor. Chris Pratt ile Bryce Dallas Howard’ın başrollerinde yer aldığı film, Jurassic World’ün dinozorlar tarafından yıkılmasının üzerinden dört yıl sonra, adada yanardağının harekete geçmesiyle Owen ve Claire’in dinozorları kurtarma çabasını merkezine alıyor. 

Borg/McEnroe

Tarihi bir spor olayına dayanan Borg/McEnroe, dönemin en başarılı tenisçileri Björn Borg ve John McEnroe’nun, 1980 yılında Wimbledon Turnuvası’ndaki karşılaşmalarını konu edinen Borg/McEnroe, Sverrir Gudnason ve Shia LaBeouf’un performanslarıyla öne çıkıyor.

The Bookshop

50’li yılların İngiltere’sinde, eşini kaybetmesinin ardından hayatında yeni bir sayfa açmak isteyen bir kadının, bir sahil kasabasında kitapçı işletmeye karar vermesiyle yaşadıklarını anlatan The Bookshop, dingin anlatımı ve görüntü yönetimiyle göz dolduruyor. 

Sevimli Tekneler

Sevimli Tekneler (Elias og Storegaps Hemmelighet), genç kurtarma botu Elias’ın atıldığı macerada yasa dışı bir operasyonu ortaya çıkarmaya çalışmasını hikâyeleştiriyor.

Sihirli Müze

Martin Kotik’in yönetmen koltuğunda oturduğu Sihirli Müze (Harvie and the Magic Museum), sihirli bir müzeyi ve tüm şehri kurtarmak zorunda olan Harvie ve dostlarının macerasını konu ediniyor.

Ayin

Sundance Film Festivali’nde prömiyeri yapılan ve yılın en merakla beklenen korku filmlerinden birine dönüşen Ari Aster’ın ilk filmi Ayin annesinin ölümünün ardından aile sırlarını keşfetmeye başlayan Annie’nin hikâyesini anlatıyor. 

Durumunu Güncelle

Scott Speer’in yönettiği Durumunu Güncelle, telefonuna yüklediği uygulamada paylaştığı tüm gönderilerin gerçeğe dönüştüğünü fark eden bir gencin yaşadıklarını ele alıyor.

Zohak

Adem Uğur’un yönettiği Zohak, büyük bir travma atlattıktan sonra hayatına devam etmeye çalışan bir kadının, karşısına çıkan doğaüstü güçle mücadelesini merkezine alıyor.

Cumali Ceber 2

2017 yılında gösterime giren Cumali Ceber: Allah Seni Alsın’ın devam niteliğindeki Cumali Ceber 2, mahallesindeki huzurevinin yıkımını engellemeye çalışan Cumali Ceber’in hikâyesini anlatıyor.