İzole tatilin adresi yaylalar

Koronavirüs salgını, tatilcileri kalabalıktan uzak alternatifler aramaya yönlendirdi. Göçebe yaşamın doğal bir parçası olan yaylalar, günümüzde şehirlerin yaşattığı stresten kaçış için cazip bir alternatif haline geldi.

Yeni normalleşme süreciyle birlikte izole seyahat rotaları en çok merak edilenler arasında. Pandemi krizini yepyeni yerler keşfetme fırsatına çevirmek mümkün. Başta Karadeniz olmak üzere yurdun dört bir yanındaki yaylalar, doğayla iç içe ve kalabalıklardan uzak bir tatil fırsatı sunuyor. Yeşilin, sarp dağları örtü gibi sardığı yaylalar, sahil şeridindeki sıcak hava ve nemin etkisinden kurtulmak isteyenleri, serinliği, eşsiz doğası ve keşfedilmeyi bekleyen doğal güzellikleriyle karşılıyor. İzole tatilin tadını çıkarabileceğiniz 5 farklı alternatifi sizin için inceledik.

DOĞASEVERLERİN İLGİSİNİ ÇEKİYOR

Bilecik Bozüyük’e 35 km uzakta, çamların arasındaki sıralı Sofular, Atalan, Kömürsu, Üç Tepeler yaylaları doğaseverlerin ilgisini çekiyor. Serin havasının keyfini süren ziyaretçiler, doğa yürüyüşü yapıp kamp kuruyor.  

4 MEVSİM CAZİBE MERKEZİ

Denizli’de her mevsim cazibe merkezi olan 1500 metre rakımdaki Bağbaşı Yaylası, bungalov evler, çadır kamp ve piknik alanlarıyla ziyaretçilerine hizmet veriyor. Kefe, Taşdelen, Topuklu ve Süleymanlı yaylaları da izole tatil için önemli seçenekler sunuyor.

SAPANCA GÖLÜ’NE ZİRVEDEN BAKIŞ 

İstanbul’a 2 saat mesafede Kocaeli’deki Kuzu Yaylası, hafta sonunda kısa bir mola için ideal bir rota. 1390 metre yükseklikteki yaylada bulunan doğal patikadan yürüyüş yaparak Sapanca Gölü’nün zirveden görülebileceği bir noktaya ulaşılıyor. 

KAÇKARLAR’IN EN İYİ MANZARASI

Çamlıhemşin’deki Pokut Yayla’sı deniz seviyesinden 1800 metre yüksekte bulunuyor. Rüzgârlı vadi anlamına gelen Pokut, diğer yaylalardan farklı olarak Karadeniz’den gelen esintiyi aldığı için dağlar bolca ağaçlık alana sahip. Konaklama için sınırlı sayıdaki pansiyonların yanı sıra kamp seçeneği de değerlendirilebilir. Kaçkarlar’ın en iyi manzarasına sahip yayla, ekime kadar ziyaret edilebilir. 

1200 RAKIMDA GÖL KEYFİ 

Sinop’ta yemyeşil köknar ağaçları arasında ve bozulmamış doğasıyla dikkat çeken Akgöl Yaylası, 1200 metre rakımda sandal gezisi yapmak, huzuru ve sıra dışı bir deneyimi aynı anda yaşatıyor. Yaylada günübirlik gezilerin ve pikniklerin yanı sıra çadır kampı da kurulabiliyor. Göl ise ziyaretçilerin tadabileceği kırmızı benekli alabalıklara ev sahipliği yapıyor.