İzmir Fashion Week heyecan yarattı…

2022 yılının ilk moda organizasyonu olan İzmir Fashion Week, bu yıl 8. kez düzenlendi. 20-23 Ocak tarihleri arasında Alsancak Tarihi Tütün Deposu'nda gerçekleşen etkinliğe dört gün boyunca moda severler yoğun ilgi gösterdi.

ÜMİT TEMURÇİN / umittemurcin@gmail.com

İzmir Fashion Week, bölgenin moda ve tasarım kimliği öne çıkartmak ile birlikte kente yeni etkinlik mekanları kazandırmış oldu. Ben de bir moda yazarı olarak bu tarz bölgesel güçlü projelere destek vermek adına oradaydım ve hemen hemen tüm defileleri canlı olarak izledim.

Organizasyonda 15 ayrı tasarımcı ve markanın defileleri sunuldu. Koleksiyonlarda ön plana çıkan erkek takımları, smokinler, abiye ve gelinlik tasarımları oldu.Bunun ile birlikte çocuk koleksiyonu ile katılan OzKids Wear markası İZFW'in enerjisine enerji kattı. Ozmarkasının kurucusu Mukadder Özden'i ve tüm ekibini ayrıca tebrik ettim çünkü tamamen doğal ve organik kumaşlar ile hazırlanan harika trend parçalar içeren enfes bir çocuk koleksiyonuydu. Hali hazırda güçlü ihracat hacmi olan firmaların, kendi markaları için bu özel moda platformunu hem lokal hem de global satış operasyonlarının vitrini olarak kullanmaları oldukça önem taşıyor.

İzmir Fashion Week'te koleksiyonları ile yer alan isimleri tek tek sizler ile paylaşmak istiyorum. ilk gün; Oz, Rinelli, iğne İplik – İkinci gün; Heleniz, Aestas, Simin Valipoor, Fabbian Sposa – Üçüncü gün; Pecos , FC Plus, Şaziment Aybars, Nazli Terzioğlu – Dördüncü gün; Meltem Aybar, Orhan Zorer, Nadir Demir, Esin Özyiğit gibi başarılı isim ve markalar takvimde yer aldı. Kapanış defilesini eşsiz haute couture tasarımlar ile yapan sevgili Esin Özyiğit, aynı zamanda sosyal sorumluluk projesi ile de dikkat çekti. Defileyi izlemek isteyen bir çok konuk orada bulunmak için İzmir Hasta Çocuk Evi'ne yardımda bulunarak davetiye edindi.

Ci Group ana sponsorluğunda ve Rönesans Ajans'ın kurucusu Akif Örük organizatörlüğünde Türkiye'nin önde gelen 80 modelinin podyuma çıktığı İzmir Fashion Week'e İzmir Büyükşehir Belediyesi, Ege Hazır Giyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği, Ege Giyim Sanayicileri Derneği, İzmir Moda Tasarımcıları Derneği çözüm ortağı olurken, Aldeg Şirketler Grubu, Altier Academy, ABC Mobilya, RA Furniture İtaly, Savron Smart Media, Esenworks gibi şirketler de sponsor olarak destek verdi. İZFW Backstage ve styling ekibine liderlik eden İpek Saygın Örük'ü de ayrıca tebrik ederim.

MODA SÖYLEŞİSİ VE ÖZEL KONUKLAR

Ci Group ana sponsorluğunda bu yıl 8.si düzenlenen İzmir Fashion Week'te ''Ümit Temurçin ile Madalyonun Diğer Yüzü'' adlı bir de moda söyleşisi gerçekleştirildi. Söyleşiye katılan konuklarım; başarılı moda tasarımcıları Niyazi Erdoğan, Gökhan Yavaş ve Emre Tamer olurken sektörün renkli ve eğitici yönlerine mercek tutmaya çalıştık. Söyleşimiz sırasında konuk tasarımcılarımızın koleksiyonlarının sunulduğu mini bir defile ile etkinliğimiz daha da özel bir hal aldı. Söyleşi sonunda Ci Group Yönetim Kurulu Başkanı Cihan Aktaş ve Ege İhracaatçılar Birliği Başkanı Burak Sertbaş katılımcılara İzmir Fashion Week adına plaket sundu.