İtalyan esintisi

TÜREV ULUDAĞ

turevuludag@hotmail.com

VEJETARYEN TRAMEZZINI

Vejetaryen beslenme, genel olarak et ve et ürünlerinin tüketilmediği bir beslenme çeşididir.  Vejetaryen kelimesinin kökeni Latince “Vegetus” tan gelir. Et, balık, kümes hayvanlarının tüketilmediği süt ürünlerinin ve yumurtanın ise isteğe bağlı olarak tüketildiği beslenme tarzına denir. Kısaca “et yememek” anlamına gelen ve yedi ayrı grup altında farklılık gösteren bir yemek yeme kültürüdür. 3 dilim ekmeğin üzerine tereyağını sürün. Alttan üste doğru roka, zeytinyağında bekletilmiş kuru domates ve mozzarella peynirini ekleyin. Mozzarella peyniri taze yapilip turketilen yagli bir peynir turudur. Isıyla eriyen ve süt tadıran bir peynirdir.Mozzarella peynirlerini ekledikten sonra bir kat daha aynı işlemi yapın.

3 dilim tost ekmeği l 10 gram tereyağı 

4-5 dal roka  l 50 gram kuru domates  

40 gram mozzarella peyniri  

10 ml. zeytinyağı

HİNDİLİ TRAMEZZINI

25 Gr. Hindi füme 

20 Gr. Rıcotta peyniri  

10 gr ceviz içi 

1-2 yaprak akdeniz yeşillikleri 

2 dilim ekmek

2 dilim ekmeğin üzerine ricotta peynirini sürün. Ricotta, aslında peynir olarak tanımlanmaz. Basit bir deyişle süt ürünü olarak sınıflandırılır.Peynir yapımından sonra arta kalan peyniraltı suyuna bir miktar daha süt eklenip yeniden kaynatılmasıyla hazırlanan taze yumuşak peynir, ricotta olarak tüketilmektedir. Ricottanın kelime anlamı zaten “yeniden kaynatılma”, “ikinci kez kaynatma” olarak dilimize çevrilebilir.

Ekmeklerin üzerine ricotta peyniri sürdükten sonra, akdeniz yeşilliklerini yerleştirin, üzerine hindi fümeleri arasına ceviz koyarak katlayın. Üzerine biraz daha yeşillik koyun ve diğer ekmekle kapatın.