İşyerindeki stresi 'Modern Stres Yönetimi' ile azaltın

Modern Stres Yönetimi Eğitmeni Melek Dilek Kırıkkanat, işyerlerinde “Stres Yönetimi” için gereken hususları ve alınacak önlemleri anlattı.

ZEKİ GÜMÜŞ / zeki.gumus@aksam.com.tr

Modern stres yönetimi uzmanı Melek Dilek Kırıkkanat, kurum ve kuruluşların stres için aldığı önlemlerin yeterli olmadığını belirterek “İşyerlerinde uzman ekipler tarafından verilebilecek, Modern Stres Yönetimi Eğitimleri sonucunda, çalışanlar maruz kalacakları stres kaynaklarına karşı baş etme metotlarını öğrenerek, işyerlerinde oluşabilecek stresi elimine edebilirler. Böylece istenilen performans sergilemelerinin önünü kesen her türlü blokajın (duygu tıkanıklığını ) ortadan kaldırmaları sağlanabilir” dedi.

Modern stres yönetimi ile stresi azaltıp daha rasyonel bir iş ortaya çıkarılabileceğini vurgulayan eğitmen Kırıkkanat “Bu uygulamalar ulaşabileceğinizi düşündüğünüz hedeflerin yükselmesini sağlar, size işinizi kısa sürede tamamlamanızı ve ondan daha fazla keyif almanızı sağlar. Aynı zamanda blokajları ortadan kaldırarak yeni düşüncelerin serbestçe akmasını sağlar ve iş ortamında yaşadığınız travmalardan kurtulmanıza yardımcı olur” şeklinde konuştu.

İş hayatındaki ilişkileri geliştirmeyle ilgili konuşan Kırıkkanat “ Kendinizi nasıl değerlendiriyorsunuz? Lider, takım elemanı, meslektaş, idareci? Kendi işinizle ilgili daha belirgin roller de oluşturabilirsiniz ama yalnızca zayıf olduğunuz alanlara odaklanmayın. Başarılı olduğunuz yanlarınızı geliştirmek sizi daha da iyi bir konuma taşıyacaktır” dedi. Kırıkkanat sözlerine şöyle devam etti:

“Düşünebildiğinizin ötesinde bir performans sergilemek bütün yaşamınızı değiştirir. Yaşamınıza enerji katar ve size daha iyisini yapma isteği verir. Modern stres yönetimi uygulamaları sonucunda, sınır sandığımız şeylerin aslında yalnızca daha önce varlıklarının farkında olmadığımız için aşamadığımız bir takım duvarlar olduğunu görmekteyiz. Bizden beklenen performansı nerede, ne zaman ve kiminle gerçekleştirecek olursak olalım bir hedefimiz var: performansı sergilerken yüzümüzdeki gülümsemeyi kaybetmemek.”

Stresle başa çıkma yöntemleri

1- EFT (Duygusal Özgürleşme Teknikleri) uygulayarak 

2- En sevdiğimiz şeyleri yaparak. 

3- Ellerimizi ben dediğimiz merkezimize koyup derin nefes alıp vererek

4- Gitmek istediğiniz bir yeri düşünerek. 

5- Gelecekte çok daha mutlu olduğunu hayal edin.  

6- Gelecekteki kendinizi görüp istediğiniz hayatı 5 duyunuzla yaşayın. 

Stresten özgürleştiğinizde hayatınız değişir.