İstanbul Akvaryum'da birbirinden ilginç canlılar

İstanbul Akvaryum'daki kırmızı karınlı piranalar sürüler halinde dolaşır ve avlanırlar, sudaki bir damla kan kokusunu 2 kilometre uzaktan algılayabilirler.

ZEKİ GÜMÜŞ / zeki.gumus@aksam.com.tr

Palyaço Balığı

İstanbul Akvaryum’da zehirli deniz canlıları olan anemonların içinde yaşayabilen nadir balıklardan biri olan palyaço balıklarını da görebilirsiniz. Herhangi bir balık dokunduğunda salgıladığı toksik madde ile zehirleyip içine çeken anemonların salgıladığı zehir dünyada bir tek palyaço balıklarının derisinden geçemez.

Limon Köpekbalığı

Ana tank içerisinde yaşamını sürdüren Limon Köpekbalığı akvaryumun en büyük canlısı... Ortalama ömrü 25 yıl olan limon köpekbalıkları bu süre boyunca ne dinlenir ne de uyurlar. Çünkü bu canlılar yüzdükçe solungaçları sudaki oksijeni vücutlarına geçirebilir, durdukları zaman solungaçları bu işlevi yerine getiremez ve oksijensiz kalıp hayatlarını kaybederler.

Orfoz Balığı

İstanbul Akvaryum’da görebileceğiniz orfozlar genellikle cinsiyet değiştirirler, hayatlarının belirli dönemlerinde erkek ya da dişi olabilirler.

Rus Mersini

İstanbul Akvaryum’da Karadeniz alanında görebileceğiniz Rus mersinleri dinozorlardan beri günümüze gelen nadir balık türlerindendir, siyah havyarı ile ünlüdür. Rus mersinlerinin iskeletleri kemik ve kıkırdaktan oluşur, kemiksi pulları vardır.

Gentoo Pengueni

İstanbul Akvaryum’da doğal ortamlarında görebileceğiniz Gentoo Penguenleri, yedi dakika boyunca su altında kalabilirler.

Dünyanın en tehlikeli canlıları arasında olan 2,5 metrelik tehlikeli anakonda, korku filmlerinden tanıdığımız meşhur köpekbalıkları, vatozlar, piranalar ve daha birçok değişik deniz ve kara canlısını bir arada görebileceğiniz İstanbul Akvaryum yaz aylarında ziyaretçi akınına uğruyor.