İslahiye'de 'hayat' devam ediyor...

Kalyon Holding tarafından Gaziantep'in İslahiye ilçesinde kurulan Kalyon Konteyner Kent, depremzedelerin sadece barınma ve temel ihtiyaçlarını değil, sosyal ihtiyaçlarını da karşılıyor. Sosyal marketinden kütüphanesine, hayat boyu öğrenme merkezlerinden okul ve kreşlerine kadar birçok ihtiyaç kentte faaliyet gösteriyor.

Akşam Cumartesi

Yaşadığımız kentlerin sadece barınma güvenlik veya temel ihtiyaçlarımıza yanıt vereceği kanısı kocaman bir yanılgı olurdu elbette. Adına kent dediğimiz oluşumların bunların yanı sıra birçok ihtiyacımıza karşılık vermesi gerekiyor. Sosyal ihtiyaçlarımızdan temel ihtiyaçlarımıza kadar... Deprem bölgelerinde kurulan konteyner kentler için de aynı şey geçerli. Depremzedelerin uzunca bir süre hayatlarını bu kentlerde devam ettireceğini düşünürsek bunun elzem bir konu olduğunu anlayabiliriz. İşte Kalyon Holding tarafından Gaziantep'in İslâhiye ilçesinde kurulan Kalyon Konteyner Kent de bu ihtiyaçların neredeyse her türlüsüne yanıt verir nitelikte.

500 KONTEYNERDE ÜÇ BİN KİŞİ

Gaziantep İslâhiye'de 500 konteynerin bulunduğu 3 bin kişilik Kalyon Konteyner Kent, 10 günde tamamlanarak 20 Şubat'ta depremzedeleri ağırlamaya başladı.

Geçtiğimiz günlerde ziyaret ettiğimiz, 52 bin metrekarelik alanda kurulu olan Kalyon Konteyner Kent; anaokulu, ilkokul, ortaokul, 450 metrekarelik çocuk oyun alanı, sosyal giyim market, sosyal gıda market, kuaför, berber, kütüphane, bilim ve teknoloji merkezi, revir, kadınlar hamamı, çamaşırhane, mutfak ve yemekhane (1500 m2), mescit, idari ofisler ve saatlik bin adet ekmek üretme kapasiteli bir fırın, PVC atık miktarını azaltarak çevreye katkı sağlamak maksadıyla su arıtma cihazları da kurularak depremzedelerin tüm ihtiyaçlarına cevap verebilecek şekilde donatılmış.

Kent aynı zamanda Kalyon PV'nin ürettiği yerli güneş panellerinin de kurulmasıyla birlikte kendi kendine yetebilen ekolojik bir kente dönüşecek.

PSİKOLOJİK DESTEK MERKEZİ HİZMETTE

Depremin neden olduğu fiziki zararların ötesinde, yaşanan psikolojik travmanın da ciddiyetini göz önünde bulunduran Kalyon Holding, gerek ebeveynlerin gerekse çocukların psikolojik ve pedagojik destek alabilmeleri için gerekli adımları da attı. Kalyon Konteyner Kent bünyesinde, Hasan Kalyoncu Üniversitesi'nin psikolog, klinik psikolog ve doktorlardan oluşan uzman ekibi, 'Umut' adı verilen Psikolojik Destek Merkezi'nde depremzedelere yardımcı oluyor, sorun ve sıkıntılarına cevap bulmaya çalışıyor.

DEPREMZEDELER ÜRETEREK İYİLEŞİYOR

Psikolojik desteğin yanı sıra konteyner kentte, Hasan Kalyoncu Üniversitesi iş birliğinde düzenlenen U/Mutluluk Programı ile de aileler, çocuklar ve gençlere; 6 Mart'tan itibaren eğitim kursları ve atölyeler düzenleniyor.

U/Mutluluk Çadırı, Üreterek İyileşiyorum Programı ve Eğitimi Destekleme Kursları ile aileler yeniden hayata bağlanıyor. Psikolojik travmaların aşılması, bölge halkının iş gücüne katılımı ve gençlerin eğitimlerini kesintisiz sürdürebilmeleri yönünde adımlar atılıyor.

U/Mutluluk Çadırı ile sabah yürüyüşünden psikoloji sohbetlerine, sinema gösterimlerimden gençlik saatine ve çocuklara çeşitli etkinliklere geniş bir yelpazede günlük programlar sunuluyor. Hem çocuklara hem de gençlere psikolojik açıdan iyileşme ve sosyalleşme alanı sağlanıyor. Eğitimi Destekleme Kursları ile Kalyon Konteyner Kent'te sınavlara hazırlanan 8'inci sınıf (LGS) ve 12'nci sınıf (YKS) öğrencilerine yönelik Türkçe, matematik, geometri, fen bilimleri ve yabancı dil branşlarında eğitimler veriliyor. Üreterek İyileşiyorum Programı ile de kooperatifçilik, konserve yapımı, marka ve pazarlama ve el işi yapımı gibi çeşitli atölyeler düzenleniyor.