İşimi Yeşilçam’la sevdim ömrümü BJK’ya adadım

ÖMER ÖZARSLAN

Beşiktaş’ın malzemecisi ‘Süreyya Ağabey’ 35 yıllık meslek yaşamının en özel anlarını AKŞAM Cumartesi’ye anlattı: Sıradan bir hayatım var, sadece işimi yapıyorum. Yeşilçam setiyle disiplinli oldum. Bu kulübe neredeyse ömrümü verdim…

Kara Kartal’ın mazisine, efsanelerine, kederine, son 35 yıldaki tüm özel anlarına şahitlik eden emektar malzemeci Süreyya Soner ile ‘Güzel Adam Süreyya’ belgeselinin tanıtımında buluştuk. Sade bir hayat yaşadığı için bazen kendisi için yapılan etkinliklerden bile rahatsız olduğunu belirten Soner, “Türkiye’deki herkes gibi uzun süre bir işte çalıştım aslında. Ama Beşiktaşlılar beni çok sevdi, Allah razı olsun” diyor.

BEŞİKTAŞ’A ÖMRÜMÜ VERDİM

Gelin yaşamı belgesellere konu olan Süreyya Ağabey’in yaşamını kendisinden dinleyelim… “Galatasaray’da ve Fenerbahçe’de emektar çalışanlar var. Galatasaray’dan arkadaşım Hasan var, onların da değer görmesi gerekiyor. Beşiktaş gerçekten çok büyük bir camia. Bu kulübe neredeyse ömrümü verdim. Ben Beşiktaşlı olmaktan dolayı da gurur duyuyorum. Bugüne kadar çalışmış olduğum hocalar, oyuncular, personel arkadaşlarım hiçbirini ayrım yapmadan sevdim. Ne güzel ki böyle bir bağ oluştu. Bu belgesel de aynı şekilde, çok şükür herkese nasip olmayacak güzellikler yaşadım.

İZİNLİ GÜNÜMDE DE TESİSTEYİM

Bu belgeselin tanıtımındayız ama ben sabah yine işimin başında olacağım. 5.30’da Nevzat Demir Tesisleri’ne olmak zorundayım. Yeşilçam setlerinde öğrendim hayatı. Yılmaz Güney bana, “Ne yaparsan yap ama işini çok sev, işine saygı göster” derdi. Bana birçok yasak da koymuştu. Sonrasında Beşiktaş maceram başladı işte. Onun disiplini, yol göstericiliği sayesinde işimi, hayatımı sevdim. İzinli günümde bile tesisteyimdir. Bu hep böyle olacak.

Ben Beşiktaş’ın ekmeğini yedim. Çok güzel zamanlarımız da oldu, zor zamanlarımız da. Fikret Başkan’ın benim için yeri ayrı. Çok hoca, oyuncu, personel gördüm. Benim için hepsinin yeri aynıdır. Hepsiyle iyi zamanlarım geçti. Ayrım yapmak istemem. Son iki şampiyonluğumuz da gerçekten çok özel. Vodafone Park’ın büyüsü bambaşka. Avrupa’da gittiğimiz statlar daha kötü durumda. Beşiktaş son yıllarda her alanda kendisini ispatladı.