İş dünyası ‘Turkcell Platinum’la Alaçatı’da balığa çıkıyor

Bu sene Turkcell Platinum Uluslararası Alaçatı Balıkçılık Turnuvası’nın 10.’su gerçekleştiriliyor. 6-9 Ekim tarihlerinde yapılacak eğlenceli turnuvada balık avlamak için iş dünyası Port Alaçatı’ya akın ediyor.

Başarılı insanların hayatı boyunca bir hobileri olduğu muhakkak. İş dünyasının başarılı liderleri hem yoğun tempolarından uzaklaşmak hem de kendilerini motive etmek amacıyla boş vakitlerinde en sevdikleri meşgalelere yöneliyorlar. Son yıllarda Türkiye’deki iş hayatını ise sportif balıkçılık rüzgârı sardı. Hal böyle olunca sportif balıkçılığın bir araya gelerek yapılabildiği turnuvaların sayısında da artış görüldü. Bu organizasyonların en eskisi Uluslararası Alaçatı Balıkçılık Turnuvası’nın 10 yıllık bir mazisi var. 2007’den beri başarıyla gerçekleştirilen ve 100’lerce iş adamını ağırlayan turnuva bu sene Turkcell Platinum sponsorluğunda düzenleniyor. 6-9 Ekim tarihlerinde bu hobinin tutkunu olan pek çok iş adamımız Port Alaçatı’da olacak.Turnuvanın 10. yılı olması dışında aynı zamanda en yoğun katılımlı yıl 2016. Son dört yıldır Avrupa’nın en büyük açık deniz balıkçılık yarışması olan Turkcell Platinum Uluslararası Alaçatı Balıkçılık Turnuvası’na bu sene rekor bir katılım söz konusu, tam 80 tekneyle 300 sportif balıkçı katılıyor. Katılımcılar arasında tatlı bir rekabetin yaşandığı ve büyük balıkların avlandığı turnuvada sadece olta balıkçılığına izin veriliyor. ‘Yakala Bırak’ uygulamasıyla nesli azalmakta olan türler yakalandığında, balığa zarar vermeksizin canlı olarak geri salınıyor. Küçük Kılıç, Mavikanat Orkinos, Zargana Azmanları ve nizami boydan çok küçük tahmin edilen diğer avlar bu kategoriye giriyor. Bu turnuvada şimdiye dek tutulan en büyük balık ise 130 cm uzunluğunda ve tam 41 kilogram ağırlığında.

KİMLER YOK Kİ

İş dünyasının önde gelen isimlerinin bir araya gelip büyük balık avlamak için yarışacağı turnuvada kimler yok ki. Cem Boyner, Mehmet Sepil, Mahmut Özgöner, Gökhan Çarmıklı, Sinan Kosif, Uğur Işık, Erkut Soyak, Ender Alkoçlar ve Turgut Konukoğlu gibi iş ve cemiyet hayatının önemli isimleri Port Alaçatı’da centilmence mücadele verecek.

Turkcell Platinum, sponsor olduğu 50 bin TL’lik büyük ödüllü etkinliğe Turkcell’in teknoloji gücüyle de destek oluyor. Yarışma kurallarına göre teknelerin belirlenen alanda kalmaları gerekiyor. Yarışmacı tekneler

Turkcell’in ‘Tam Burada’ hizmetiyle takip edilerek bu kural kolaylıkla yerine getiriliyor. Üstelik yarış anında tüm tekneler Turkcell Platinum uygulamasından takip ediliyor. Teknelere Çeşme açıklarında Turkcell’in güçlü 4.5G bağlantısını deneyimleyebilmeleri için VINN wi-fi yerleştiriliyor.

YARIŞ CUMARTESİ BAŞLIYOR

Turnuva boyunca avlanılacak iki gün, toplam süre içindeki en iyi hava koşuluna sahip günlere göre belirleniyor. 8-9 Ekim Cumartesi ve Pazar günleri sabah 07.00’de denize açılması planlanan ekiplerin oltalarını 15.30’da sudan çıkarması gerekiyor. Marinaya dönen teknelerden çıkan balıklar tartıldıktan sonra hakem kararları açıklanarak şampiyon ekip belirleniyor. Turnuva, hem cumartesi hem de pazar günleri happy hour ve partilere ev sahipliği yapacak.