İndirimlerde son çeyrek

Kış dönemi ihtiyaç listesini bekletenler için, indirim sezonunu iyi değerlendirmek oldukça önemli. Peki alışverişe çıkmadan önce ne tür hazırlıklar yapılmalı... İşte birkaç başlık...

ÜMİT TEMURÇİN / umittemurcin@gmail.com

Tekstil ürünlerinin üretimi, yaşanan pandemi dolayısıyla maalesef hızını düşürdü, döviz kurlarının artması gibi durumlarda üzerine eklenince tüm sektörlerde olduğu gibi moda ve tekstilde de fiyatlar yükseldi. Kış dönemi ihtiyaç listesini bekletenler için, indirim sezonunu iyi değerlendirmek oldukça önemli. Ben alışverişlerimi toplu olarak hep indirim zamanı yaparım. Tabi ki sezon ilk açıldığında almam gereken özel tasarımlar veya heyecan veren ürünler buluyorsam alışverişimi yapıyorum. Sonbahar/Kış sezonu ürünleri belki de yatırım yapılması gereken birçok ürün içermekte. Ne gibi dediğinizi duyar gibiyim. Montlar, trikolar, deri ürünler, çanta ve botlar gibi uzun yıllar kullanacağımız ürünler ilk aklıma gelenler. Şu günlerde kış indiriminin son çeyreğine adım atıyoruz. Fiyatların en ideal olduğu zaman, yüzde 70-80'e varan fırsatlarını kaçırmamak lâzım.

Online'da devam eden fırsatların yanı sıra, Nişantaşı'nda yaşayan biri olarak cadde mağazaları ve AVM'lerin iyice hareketlenmeye başladığını da rahatlıkla söyleyebilirim. Peki sizde durumlar ne aşamada? İndirim oranlarını ve fırsatları göz önünde bulundurursak size hiç durmamanızı tavsiye ederim.

İNDİRİME ÇIKMADAN EV ÖDEVİ

* Sezonun trend renklerine göz atıp, size en yakışan renkleri belirleyin.

* Gardırobunuzda bulunan ama kullanmadığınız ürünleri gözden geçirinki tekrar aynı hatalara düşmeyin.

* Kurtarıcı ürünler ile özel ürün listenizi yan yana koyup önceliklerinizi belirleyin.

* Favori markalarınızın indirim oranlarını, web sitelerinden kontrol edin.

* Alışverişi nerede ve hangi gün, hangi saatlerde yapacağınız önemli, yoksa alışverişiniz eziyete dönüşür ve istediklerinizi bulmakta çok zorlanırsınız.

* AVM ve Mağazalarda covid-19 önlemleri oldukça sıkı ama siz yine de yanınızda yedek maske ve ekstra dezenfektan bulundurun.

* İndirimde alışveriş yapmak neredeyse sporda kardio yapmak gibidir. Konforlu giyinmek onlarca ürün değiştirirken size kolaylık sağlayıp, sağlıklı kararlar vermenize büyük etki eder.

* Hızlı kilo alıp veren bir yapınız var ise riskli kalıplardan kaçının. Hem oversize trendi en çok kışın kullanılıyor.

* Takı, çanta, kemer gibi ürünler sevdiklerinizin özel günleri için hediye alıp bir kenara koymak için kazançlı bir dönem. Önümüzdeki ilk özel gün ise 14 Şubat Sevgililer Günü.

* Fikirlerine ve tarzına güvendiğiniz bir arkadaşınızı indirim alışverişlerinizde yanınıza alın.

* Bot, gece elbisesi, mont, ayakkabı, kaban, takım elbise gibi sezonda yüksek fiyatlı ürünlere indirimde yatırım yapmak çok kârlı.