İlk kararı aynada verin

OP. DR. BİLGEHAN AYDIN

dr.bilgehanaydın@gmail.com

Estetik cerrahinin hayatımızdaki yeri giderek artıyor. Estetik için illa bir sağlık probleminiz, deviasyonunuz, kırığınız, çıkığınız ya da belli başlı fiziksel problemleriniz olmasına gerek yok. Sosyal çevre ve insanın beğenilme arzusu estetik kaygılarınızın büyümesine sebep oluyor. Aslında estetik cerrahiyi, hayati olarak zorunlu olmayan ancak yapıldığında yaşam kalitesini hem ruhen hem de fiziksel olarak arttıran bir dal olarak özetleyebiliriz.

VÜCUDUNUZU TANIYIN

Estetik cerrahlara başvuru oranının her geçen gün artması “gerçekte kimlerin estetik ihtiyacı var?” sorusunu gündeme getiriyor. Vücudunuzun her hangi bir bölgesinin estetik müdahaleye ihtiyacı olup olmadığını ilk adımda en iyi kendiniz değerlendirirsiniz. Vücudunu iyi tanıyan birey hem sağlık anlamında birçok hastalığın erken teşhisinde doktoruna doğru zamanda başvurur hem de estetik görünümüyle ilgili müdahaleye gerçekten ihtiyacı olup olmadığına doğru şekilde karar verir. Bunun için vücudumuzdaki değişimleri iyi takip etmemiz ve aynaya daha sık bakmamız gereklidir.

DEĞİŞİMLERİ TAKİP EDİN

Yüzümüz bizim dış dünya ile ilk temasımızı sağlayan, en önemli yapımızdır. Vücudundaki değişimleri iyi takip eden bireyler küçük müdahalelerle hem estetik açıdan daha genç ve iyi görünüme kavuşur hem de kendisini daha iyi hisseder. Stres, hormonal bozukluklar, hava kirliliği, gibi daha pek çok faktörle hücre düzeyinde serbest radikallerin üretimini hızlanması yüzümüzdeki kırışıklıkları artırır. Yaşlanmamız tabi ki kaçınılmaz, ama etkilerini azaltmak ve geciktirmek kişilerin kendi elinde.  Özellikle Yaşı ilerleyen hastalarımızın işe ilk olarak gözlerden başlamasını tavsiye ediyoruz. İleriye baktığınızda göz kapaklarınız sarkıyor ve görme problemi yaşıyorsanız muhtemelen bir göz kapağı ve kaş germe estetiği yaptırma zamanınız gelmiştir. Gözün ardından vücudumuzda ilk göze çarpan organımız olan burun geliyor. Burnunun şeklini beğenmeyip bu yüzden sosyal veya psikolojik sıkıntı yaşayan kişilerin başvurduğu yöntem ise burun estetiği ameliyatı. Burun estetiğinde hem yüz şeklimiz daha ideal bir yapıya kavuşur hem de nefes alma problemimiz varsa bu ortadan kalkar.

DOĞAL ORANDAN ŞAŞMAYIN  

Biz uzmanlar olarak estetik görünüm için ‘doğal oranı’ sağlamayı hedefleriz. Burun, dudak, çene yani yüz hatları ile ilgili estetik müdahalelerde ‘doğal oran’ dışına çıkan ve bunu talep eden hastalarımızda operasyon sonrası büyük hayal kırıklıkları yaşanabilir. Bu nedenle hastalarımıza operasyon sonrası mutsuz olmamaları için hekimlerin önerilerine kulak vermelerini tavsiye ediyoruz.